Groepsindeling Poort6 Champions Cup

13 november 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In de Oosterbliek vond vrijdagavond 11 november de loting plaats voor de groepsindeling van de Poort6 Champions Cup. Deze werd verricht door directeur Dik van Zanten van de nieuwe hoofdsponsor van het zaalvoetbaltoernooi en leverde enkele bijzonder aantrekkelijk poules op.

In groep A moet titelverdediger Sliedrecht geacht worden de kwartfinales te kunnen halen. Leerdam Sport lijkt de moeilijkst te nemen horde. Unitas en SteDoCo treffen elkaar in poule B en zullen gaan strijden om de eerste plaats in deze groep. Almkerk, tot nu toe nooit echt succesvol in de Oosterbliek, zal Schelluinen voor moeten blijven in groep C. Poule D is een voornamelijk Brabants getinte groep met Kozakken Boys als favoriet. GJS trof het niet slecht in groep E, met GDC als outsider. In poule F, tenslotte, kan LRC het wel eens lastig gaan krijgen met Meerkerk.

De groepswinnaars plaatsen zich voor de kwartfinales, evenals de twee beste nummers twee. De ploegen, die als laatste in hun groep eindigen zullen volgend jaar moeten inloten om opnieuw te kunnen deelnemen.

Regerend kampioen Sliedrecht trapt op dinsdag 27 december af tegen Ameide en op zaterdag 7 januari zal duidelijk zijn of het de titel prolongeert of dat een ander de Poort6 Champions Cup omhoog mag houden.

Ook bij de jeugd werd geloot en deze groepswedstrijden vinden plaats op 28, 29 december, 2 en 3 januari (overdag).

De 24 deelnemers bij de senioren werden als volgt verdeeld:

Groep A: Sliedrecht, Ameide, Herovina, Leerdam Sport

Groep B: Unitas, Haaften, SteDoCo, Heukelum

Groep C: Schelluinen, Noordeloos, HSSC '61, Almkerk

Groep D: Kozakken Boys, Hardinxveld, Rijswijkse Boys, Sleeuwijk

Groep E: Peursum, GDC, GJS, VVAC

Groep F: LRC, Meerkerk, Woudrichem, Streefkerk

advertentie
advertentie