Vrienden van Waerthove schenkt bewoners nieuwe muziekinstrumenten

18 november 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De bewoners van verpleeghuis Waerthove in Sliedrecht hebben een mooi cadeau ontvangen van de Vereniging Vrienden van Waerthove. Zij kregen een aantal nieuwe muziekinstrumenten die gelijk werden gebruikt voor een klein concert.

De muziekinstrumenten werden maandag 14 november officieel overhandigd door bestuurslid Jor van der Jagt. Het gaat om een lier, twee tongendrums en een chrotta. ,,Het is voor de bijeenkomsten met de bewoners een heel fijne aanvulling", zegt muziektherapeute Ellen Blankvoort. ,,Zo kan ik de muziektherapie voor de bewoners verder uitbreiden. Daarnaast speel ik ook regelmatig voor de bewoners in de huiskamer. Ook begeleid ik hen met het zingen van liedjes."

De instrumenten werden gelijk in gebruik genomen tijdens een klein concert. Het koor zong een lied waarbij het werd begeleid door de drie nieuwe muziekinstrumenten. De lier is een soort harp, de tongendrums zijn houten trommels waar verschillende klanken uit komen en de chrotta heeft veel weg van een viool. Als afsluiting van het concert werd het Biesboschlied gezongen en kregen de bewoners een hapje en een drankje.

De Vereniging Vrienden van Waerthove zet zich actief in voor de bewoners van Waerthove. Van de financiële bijdragen van de vereniging worden bijvoorbeeld dingen gekocht of georganiseerd voor de bewoners. ,,Eerder konden we al een nieuwe rolstoelbus doneren", zegt Gerard de Haan van de vereniging. ,,Met de steun van de Vereniging Vrienden van Waerthove wordt het verschil gemaakt in het leven van de bewoners. Het is belangrijk om dit voor de bewoners te blijven doen."

Om deze en andere donaties mogelijk te maken is de Vereniging Vrienden van Waerthove altijd op zoek naar nieuwe vrienden. Iedereen kan de vereniging steunen met een jaarlijkse of eenmalige bijdrage te storten op bankrekening 50.87.00.000. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Waerthove via Rivas Zorglijn 0900-8440 (lokaal tarief). Zie ook www.rivas.nl.

advertentie
advertentie