Het minimabeleid in 2012

19 november 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Bij de Sociale Dienst Drechtsteden gaat het minimabeleid per 1 januari 2012 veranderen. De Cliëntenraad Sliedrecht heeft samen met de andere cliëntenraden van de Drechtstreek dit beleidsplan van de Sociale Dienst mee ontwikkeld. ,,Wij hebben getracht de regels voor iedereen zo duidelijk mogelijk weer te geven. De Sociale Dienst heeft inmiddels alle mensen die ingeschreven staan benaderd via een brief waarin de gevolgen van de nieuwe minimaregelingen vermeld staan. Mocht u geen brief hebben ontvangen, dan kunt u dit aan de Cliëntenraad Sliedrecht doorgeven", licht Frans Fok voorzitter van de Cliëntenraad toe.

Het minimabeleid 2012 heeft als doel zoveel mogelijk mensen weer aan het werk te krijgen. Fok: ,,Iedereen die kan werken gaat wat doen: solliciteren met als doel op eigen benen te staan, zelf de teugels in handen te nemen, iets betekenen voor de maatschappij, sociale contacten leggen. En als het even niet lukt om aan het werk te gaan, gaat die persoon 6 à 8 uurtjes vrijwilligerswerk per week doen. Daar staat een bonus tegenover die jaarlijks wordt uitgekeerd, zonder dat de uitkering wordt gekort."

In 2012 verdwijnt Wajong WIJ en daarvoor komt een Persoonlijk Minimabudget (PMB) in de plaats. ,,Het PMB is een jaarlijks bedrag dat wordt uitgekeerd aan mensen die volgens de Sociale Dienst niet meer kunnen werken. Ook ouderen en werkenden met een laag inkomen hebben recht op dit budget. Ook bij de zorgverzekering verandert een aantal regels in 2012 . Bijzondere bijstand voor de zorg vervalt, u kunt zich via Iza Cura Drechtsteden bij verzekeren. Deze veranderingen zijn na te lezen op www.socialedienstdrechtsteden.nl. Als u toch bijzondere bijstand nodig heeft, gaat de Sociale Dienst eerst kijken of de kosten echt noodzakelijk zijn", aldus Fok.

Bij de Cliëntenraad Sliedrecht kan men terecht met vragen over het nieuwe minimabeleid. ,,Wij geven antwoord, wij geven informatie en wij zoeken zaken voor u uit." De Cliëntenraad Sliedrecht houdt op woensdagochtend tussen 9 en half 12 spreekuur in de huismeesters ruimte van de Valkhof. Tijdens dit spreekuur zijn de medewerkers ook telefonisch bereikbaar via 06-199 52 282. Een afspraak maken kan door op dinsdagochtend tussen 9 en 12 te bellen naar 06-11844374. ,,Mocht dit niet lukken, kom langs. Wie weet kunnen we gelijk uw vraag beantwoorden, of anders wordt er een afspraak met u gemaakt."

De Cliëntenraad Sliedrecht is op zoek naar collega's die het team willen versterken. Hij of zij moet sociaal bewogen zijn. In overleg worden medewerkers ingeroosterd voor 3 à 4 keer per maand. Belangstellenden kunnen zich melden bij Linda Both via both@xs4all.nl.

advertentie
advertentie