Merwede kan voorsprong niet over de streep trekken

20 november 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de eerste thuiswedstrijd van het zaalseizoen traden Merwede 1 en 2 aan tegen Maassluis. Merwede 2 wist de voorsprong in haar wedstrijd niet te behouden en deelde met 10-10 de punten. Daarna betrad Merwede 1 het speelveld tegen Maassluis 1, dat vorige week een valse start kende tegen Oranje Nassau en was dus gebrand dit recht te zetten. Merwede 1 wilde de goede start tegen ONDO een vervolg geven en deed dit ook vanaf het begin. Maar ook de hoofdmacht gaf in de slotfase een voorsprong uit handen en gaf zo de volle buit weg aan de gasten.

In de beginfase tastte beide ploegen elkaar af en ging de score gelijk op tot 5-5. Daarna nam Merwede het voortouw in de scores en sloeg een gat naar 8-5 en later 11-6. Maassluis was echter nog niet uit het veld geslagen en sloop terug tot 12-9 waarmee ook de rust werd bereikt.

Na de rust aan Merwede de taak om de voorsprong te behouden en Maassluis geen kans meer te geven. Dit lukte het eerste gedeelte van de tweede helft prima. De scores werden voor beide ploegen schaarser, maar de spanning werd steeds groter. Na verloop van tijd kwam Maassluis toch langzaam dichterbij en begon Merwede nerveuzer te spelen. Een cruciaal moment in de wedstrijd was een aanval waarmee Merwede dacht op 17-13 te komen, maar dit doelpunt werd vanwege onduidelijke redenen afgekeurd, het bleef dus 16-13. Aan de andere kant viel vervolgens snel de 16-14 en een spannende slotfase begon. Daarin was Maassluis de bovenliggende ploeg en kwam bij 17-17 langszij. Vervolgens wisten de gasten nog twee keer te scoren en nam twee punten mee.

Een zure nederlaag voor Merwede omdat de ploeg de voorsprong niet kon behouden. Grote delen van de wedstrijd was Merwede beter en speelde het goed korfbal, maar de genadeslag kon niet uitgedeeld worden aan Maassluis. Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd, dit keer tegen ONDO uit Middelburg. Deze ploeg heeft ook voor een verrassing gezorgd door ONDO uit 's Gravenzande op een puntendeling te houden. Merwede is dus gewaarschuwd. Aanvang 16.00 uur.

Op dinsdag 29 november om 21.00 uur speelt Merwede 1 een bekerwedstrijd tegen OZC in de Enk in Rotterdam.