Dames Sliedrecht afgetroefd door Ameide

20 november 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de slotwedstrijd van de najaarscompetitie hebben de Sliedrechtse voetbaldames het niet kunnen bolwerken tegen hun concurrenten uit Ameide (5-1). Vooraf hadden beide teams evenveel verliespunten en was een gelijkopgaande strijd te verwachten. Daar kwam echter weinig van terecht omdat Sliedrecht zich vooral in de eerste helft te vaak liet aftroeven door een fel en met veel overtuiging spelend Ameide. Sliedrecht speelde te statisch tegen een degelijk Ameide dat in de as over vaardige voetbalsters bleek te beschikken.

De behendige linksbuiten wist de Sliedrechtse defensie al na 5 minuten te verschalken: 1-0. Een weliswaar hard werkende Sliedrechtse ploeg kon daar in aanvallend opzicht te weinig tegenover zetten, liep op het middenveld te vaak achter de feiten aan en stond verdedigend daardoor regelmatig onder druk.

Sliedrecht wist evenwel toch op gelijke hoogte te komen via een scherpe corner van Paula van den Berg die, onder druk van Claudia Fortuin, door Ameide in eigen doel werd gewerkt: 1-1.

Aanvallend bleef Ameide meer gevaar stichten en kon profiteren van overtalsituaties en slippertjes in de Sliedrechtse defensie. Een 3-1 ruststand was het gevolg.

Na rust kwam Sliedrecht een stuk sterker uit de startblokken. Een vinnig schot van de voet van Sharon Goedhart na een goede aanval werd echter knap verwerkt door de Ameidese doelvrouw. Ook de cornerverhouding begon in Sliedrechts voordeel uit te vallen, maar leidde niet tot treffers.

Sliedrecht stelde zich de tweede helft ook gelijkwaardiger op in de duels. Ameide had ook voor rust al laten zien enig fysiek geweld niet te schuwen en ging daar na rust onverminderd mee door. Vooral Sera de Bruin had het zwaar te verduren en kreeg menig aanslag op haar benen te verwerken. Dat de wedstrijd een steeds onvriendelijker karakter kreeg was dan ook onvermijdbaar.

Sliedrecht vocht zich terug in de wedstrijd wat leidde tot enkele vrije trappen op kansrijke plaatsen, maar die werden door slordig uitvoeren nooit gevaarlijk. Aan de andere kant bleef Ameide scherp in de counter en wist het in de loop van de tweede helft vakkundig uit te lopen tot 5-1.

Ondanks deze nederlaag kan Sliedrecht tevreden terugkijken op het najaar. De doelstelling om bij de top-3 te eindigen is behaald en na de winterstop zal het team zeker haar rol willen gaan meespelen in de competitie die bepalend wordt voor promotie naar de vierde klasse.