De Merwestreek geeft op verjaardag aan het goede doel

19 november 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Het bedrijf De Merwestreek stond tijdens de viering van de vijftigste verjaardag stil bij kinderen met neuroblastoom kinderkanker. B.A. de Ruijter, directeur van de firma uit Hardinxveld-Giessendam, overhandigde met zijn vrouw een cheque van 5000 euro aan Robbert van de Geer, ambassadeur van Villa Joep!

In 1961 richtten de broers Aart en Adriaan de Ruijter het Timmer- en Metselbedrijf fa. Gebr. De Ruijter op. Na het overlijden van Aart de Ruijter in 1988 werd het bedrijf in 1990 overgenomen door de huidige directeur B.A. de Ruijter. In de daarop volgende jaren breidden de activiteiten zich uit en groeide de onderneming gestaag. Inmiddels is het in Hardinxveld-Giessendam gevestigde Merwestreek Groep uitgegroeid tot een gespecialiseerd bedrijf in woning- en utiliteitsbouw, lijm- en metselwerken en projectontwikkeling.

Dit voorjaar bestond de firma vijftig jaar. Een jubileum dat op 2 april gevierd werd met een open huis waarbij de bezoekers kennis konden nemen van het beschikbare hulpmaterieel, maar ook diverse militaire voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog konden bewonderen. Dit laatste is namelijk een persoonlijke hobby van De Ruijter en zijn kinderen. Oude voertuigen worden met vrienden uit elkaar gehaald om deze vervolgens weer helemaal in originele staat te herstellen. Eenmaal opgeknapt worden de voertuigen gebruikt voor rondritten zoals bijvoorbeeld de jaarlijkse tocht met gehandicapten. Na afloop van het open huis werd met het personeel een rondvaart naar de Rotterdamse havens gemaakt.

Omdat bij een jubileum cadeaus horen, heeft Merwestreek Groep aan relaties gevraagd om een gift te geven aan Villa Joep! Dit is een stichting die zich inzet voor de financiering van onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker. De stichting is genoemd naar Joep, een jongen die in 2003 op 4,5 jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een neuroblastoom tumor. In Nederland krijgen jaarlijks 25 kindjes neuroblastoom kinderkanker. Hiervan overlijden twintig kindjes aan de gevolgen van deze ziekte. De ziekte komt vooral voor bij kindjes in de leeftijd van nul tot vijf jaar. Dankzij de inzet van vrijwilligers heeft Villa Joep! vrijwel geen kosten en gaat dus honderd procent van de donaties rechtstreeks naar onderzoek.

Vrijdag mocht Robbert van de Geer, ambassadeur van Villa Joep! een cheque van € 5.000 in ontvangst nemen. Robbert en zijn vrouw verloren op 3 januari hun dochtertje Esmee op tweejarige leeftijd. Robbert vertelde bij Merwestreek Groep over zijn ervaringen tijdens de moeilijke periode van de ziekte van Esmee. De boodschap van zijn verhaal was duidelijk: er moet meer onderzoek komen zodat de overlevingskansen van kinderen met neuroblastoom kinderkanker vergroot worden. De Ruijter was daarom dankbaar dat hij de cheque namens Merwestreek Groep mocht overhandigen zodat ook het bedrijf een bijdrage kan leveren aan de bestrijding van deze erge ziekte.

Meer over de ervaringen van Robbert van de Geer op www.esmeevandegeer.nl. Giften kunnen worden overgemaakt aan Villa Joep! op Rabobank 155013866.

advertentie
advertentie