‘A15 zal verbreed moeten worden’

24 november 2011 om 00:00 Nieuws

TIEL - De A15 loopt vast! Deze conclusie, benadrukt met een dikke uitroepteken, trekt Kamer van Koophandel Midden-Nederland naar aanleiding van een quickscan die zij heeft laten uitvoeren door een gespecialiseerd bureau uit Vught. Uit dit kortlopende onderzoek naar reistijdverlies op de A15 tussen Gorinchem en knooppunt Valburg blijkt dat de snelweg ter hoogte van Rivierenland haar maximale capaciteit heeft bereikt qua verkeersaanbod.

KvK-voorzitter Michaël Kortbeek: ,,De A15 zal verbreed moeten worden. Op de lange termijn is dat de beste remedie. Op korte termijn kan je denken aan bijvoorbeeld spitsstroken en informatiepanelen.”

Er wordt gepleit voor oplossingen voor de hele A15-corridor. ,,Alleen de handen ineenslaan voor de regio Rivierenland heeft geen zin. De A15 loopt dwars door Nederland. Je moet de verkeersopstoppingen over de hele lengte aanpakken.”

Omdat andere drukke snelwegen en knelpunten een hogere prioriteit hebben ligt nog een schone taak weggelegd het ministerie van de noodzaak te overtuigen.

advertentie
advertentie