Musical Souvenir brengt kerstsfeer naar Sliedrecht

23 november 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Zodra de Sint weer vertrokken is naar Spanje kan Sliedrecht zich op maken voor de Kerst. En om het Baggerdorp direct in de opperste kerstsfeer te brengen heeft Sliedrecht Bruist het orkest Musical Souvenir uitgenodigd. Op zaterdag 10 december speelt dit vijftig koppige orkest vanaf 20.00 uur in Partycentrum De Lockhorst.

Door Caroline Voorbergen

Musical Souvenir is een orkest uit Dordrecht onder leiding van dirigent Rien den Hartog met voornamelijk film- en musicalmuziek op het repertoire. In haar tienjarig bestaan heeft Musical Souvenir naam weten te vestigen, onder meer met de twee jaarlijks terugkerende Zondagochtendconcerten in de Rotterdamse Doelen. Tijdens deze concerten werkte Musical Souvenir samen met grote namen in de (Nederlandse) musical- en popwereld zoals Margriet Eshuijs, George Baker, Gerard Cox, Linda Wagenmakers, Joke Bruijs, Willeke Alberti, Tony Neef, Mariska van Kolck, Lee Towers en Madeline Bell.

Musical Souvenir dankt haar succes deels aan de unieke orkestvorm: een symfonische bezetting aangevuld met een complete saxgroep en een moderne ritmesectie inclusief gitaar en basgitaar. Maar ook het vele plezier dat de leden beleven aan het samen muziek maken ligt aan de basis van het succes. Barbara en Ton Vlot kunnen dat beamen. De twee Sliedrechtse muzikanten spelen al jaren in het orkest, Barbara op viool, Ton op trombone. ,,Toen ik Musical Souvenir voor het eerst zag vond ik het meteen leuk. Totaal anders dan wat ik tot dan toe had gespeeld", herinnert Ton zich. Ton begon op zijn tiende bij Wilhelmus. ,,Ik heb jaren in het Showkorps gespeeld en speel nu nog steeds in Bigband Blast." Via zijn werk bij Van Vliet werd Ton voorgesteld aan dirigent Rien den Hartog, die bij een opdracht de bouwbegeleiding deed. ,,Rien nodigde me uit eens te komen kijken bij de repetities. Ze hadden namelijk een vacature voor trombone. Zo is het gekomen."

Er kwam meer van dan muziek maken alleen. Bij het orkest ontmoette hij Barbara, zijn huidige vrouw. ,,Het duurde wel even eer hij me mee uit vroeg, hoor. We hebben eerst een jaar naar elkaar gekeken", lacht Barbara, die bij de Henri Dunantschool in Sliedrecht werkt. Barbara speelt sinds haar negende viool en al sinds haar elfde onder de vleugels van Rien den Hartog. ,,Hij was toen dirigent van Timbres Divers. Daar ben ik begonnen. En toen hij Musical Souvenir oprichtte ben ik met hem meegegaan."

Ton en Barbara kijken uit naar het allereerste optreden van Musical Souvenir in Sliedrecht. ,,We zijn druk aan het repeteren op speciale kerststukken zoals 'Christmas rocks at the pops', 'Hark the Herald Angels Sing' en 'The Bells of Christmas', een medley met de allerbekendste kerstliedjes waaronder Jingle Bells", verklapt Barbara. ,,Maar we spelen natuurlijk ook onze successtukken uit het gewone repertoire", vult Ton aan. ,,Bekende film- en musical muziek, van Ennio Morricone tot The Sound of Music."

Kaarten kosten 10 euro en zijn te koop bij Albert Heijn, Anne de Vries en De Lockhorst of via www.optisport.nl/partycentrumdelockhorst/. Wees er snel bij want het concert in De Doelen op 18 december is uitverkocht en belangstellenden worden nu doorverwezen naar de Lockhorst.

advertentie
advertentie