Heren Sliedrecht Sport geven zege uit handen

23 november 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Met holle, doffen ogen en een blik van ongeloof zochten de volleyballers van Sliedrecht Sport afgelopen zaterdag teleurgesteld de kleedkamer op in de wetenschap dat zij een zeker lijkende overwinning op het sterke Nijmeegse VoCASA uit handen hadden gegeven. Op zich is een 2-3 nederlaag tegen de kampioenskandidaat uit de Vierdaagse stad geen schande, de manier waarop geeft deze week veel stof tot een grondige analyse van hoe het allemaal heeft kunnen gebeuren.

Door Wim van Mourik

Met name in de eerste twee sets domineerden de pupillen van trainer Arie van Wolferen de wedstrijden en dreven de Nijmeegse coach Marinus Wouterse tot opperste wanhoop. De setcijfers 26-24 en 25-19 deden de verwachting groeien, dat een regelmatige 3-0 zege een kwestie van tijd was. Echter vanaf set drie stagneerde het bij Sliedrecht Sport dermate, dat de wedstrijd uiteindelijk in een niet te stoppen tempo door de vingers glipte: 19-25, 16-25 en 12-15.

De psychologisch belangrijke voorsprong bij het wisselen van veld in de laatste set bij een 6-8 stand brak het laatste beetje tegenstand binnen de gastheren in De Stoep. Voor coach Arie van Wolferen en zijn team een nieuw leermoment in een seizoen waarin men de basis wil leggen op een mogelijke sprong naar de A-League in 2013. ,,De afloop van deze wedstrijd is natuurlijk heel onbevredigend. Wij doen in de eerste twee sets datgene wat wij graag willen doen: als homogeen team de tegenstander de wil opleggen en op basis van veel enthousiasme en wilskracht het doel bereiken. Maar vanaf de derde set groeiden wij helaas uit elkaar en stonden er zes individuen in het veld. Daar heeft VoCASA goed van geprofiteerd. Het is knap balen als je ziet, dat de afspraken die je met elkaar maakt helaas niet kunnen worden ingevuld. En waarom dat is: dat gaan we in de komende week eens uitvoerig met elkaar bespreken."

Zaterdag speelt Sliedrecht Sport in het kader van het Nationaal Bekertoernooi een driekamp in Soest met gastheer Sovoco en Florie/NVC uit Veenendaal, eveneens uitkomend in de B League.

advertentie
advertentie