Lezing NVWA 'Het Belang van de Bodem'

25 november 2011 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - In het Streeknatuurcentrum in Papendrecht wordt op dinsdag 6 december om 20:00 uur een lezing gegeven over 'Het Belang van de Bodem'. Er wordt gesproken over de verarming van de bodem in Nederland terwijl het gezond houden van de bodem voor de productie van voedsel cruciaal is voor de toekomst van Nederland.

Tijdens deze avond neemt Bessie Schadee van het burgerinitiatief Gezonde Gronden de luisteraars mee in de onderbouwing voor haar uitspraak 'Gezonde grond zorgt voor gezonde planten en dieren, en daarmee voor gezonde mensen die vaak ook aardiger voor elkaar zijn'.

'Het belang van de bodem' is de zesde in een reeks van zeven bijeenkomsten die IVN Consulentschap Zuid-Holland door de hele provincie organiseert onder de noemer 'Ontwikkelingen op het gebied van Natuur & Duurzaamheid'. In deze reeks werkt IVN samen met haar lokale afdelingen en met verschillende partners uit de groene hoek die duurzaamheid belichten vanuit het perspectief van de natuur.

Kijk voor meer informatie over de lezingenreeks op www.ivn.nl/zuidholland. Aan deelname aan de bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden.

advertentie
advertentie