Sliedrecht Sport geeft niets kado

26 november 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De dames van Sliedrecht Sport hebben zaterdag niets kado gegeven in De Stoep. Taurus moest zonder setwinst weer terug naar Houten, al nam de ploeg in alle sets steeds het initiatief. De Sliedrechtse volleybalsters speelden echter juist in de beslissende fases goed geconcentreerd en maakten de klus gedecideerd af: 25-18, 25,-23, 25-22.

Sliedrecht Sport begon de eerste set stroef. Maar door meer servicedruk kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en kwam Taurus moeilijker tot score. De Sliedrechtse aanval werd liep steeds beter waardoor de set vrij snel binnen was.

Ook de tweede set begon de ploeg van Menno Rozendal niet fel genoeg. Een sterke service van Taurus bracht de gasten verrassend op enkele punten voorsprong. Pas halverwege deze tweede set had Sliedrecht het antwoord paraat. De pass kwam beter bij de spelverdeelster, waardoor de aanvalsters beter bediend konden worden en de achterstand snel omgebogen werd: 25-23.

De derde set werd een kopie van de tweede. Weer keek de thuisploeg tegen een achterstand aan. De Sliedrechtse meiden lieten zich echter niet gek maken, bleven goed volleyballen en pakten de set: 25-22.

Door de overwinning blijft Sliedrecht Sport samen met Irmato VC Weert aan kop. Een goede opsteker in de aanloop naar de eerste Europacupwedstrijd van dit seizoen. Aanstaande woensdag mag de ploeg aantreden tegen Hapoel Kfar Saba uit Israel in De Stoep.