Merwede haalt de 20 tegen ONDO

27 november 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Merwede heeft tegen ONDO een goede overwinning behaald 20-13. De thuisploeg was vooraf gewaarschuwd voor de gasten uit Middelburg. Vorig seizoen werd immers twee keer verloren op het veld en vorige week had de Zeeuwse ploeg van naamgenoot ONDO 's Gravenzande een punt afgesnoept.

Merwede begon goed aan de wedstrijd en nam direct een 2-0 voorsprong. De ploeg wist deze voorsprong wel vast te houden, maar het gat bleef constant maximaal drie punten. Halverwege de eerste helft moest Else vd Valle geblesseerd het veld verlaten en nam Lisette de Koning haar plaats in. De rust werd bereikt met een 10-7 voorsprong.

Coach Robert Bras gaf aan niet geheel ontevreden, maar ook niet helemaal tevreden te zijn. Met name verdedigend werd moesten de spelers scherp blijven en zich niet in slaap laten sukkelen door het trage veldspel van de gasten. Ondanks deze waarschuwing kwam Merwede in het eerste gedeelte van de tweede helft nog steeds niet definitief los. ONDO scoorde als eerste de 10-8. Daarna nam Merwede echter steeds meer het heft in handen en kwam bij 15-11 eindelijk op een voorsprong van vier punten. Het 15e doelpunt kwam uit handen van Dik Bikker, die even daarvoor Martijn van Rijsbergen kwam aflossen. Het De Groot &Schagen team begon beter te spelen en het verzet van ONDO leek gebroken want uiteindelijk scoorde Merwede nog vijf keer. De gasten uit Middelburg wisten nog twee keer de korf te vinden. Eindstand 20-13.

Aanstaande zaterdag gaat Merwede op bezoek bij Ventura Sport in Strijen. Aanvang in de Apollohal is 16.40 uur. Maar eerst speelt Merwede aanstaande dinsdag een uitwedstrijd tegen OZC uit Rotterdam voor de bekercompetitie, aanvang 21.00 uur.