Vijfde team ook aan kop na derde zege

27 november 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het vijfde team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft haar derde zege op rij geboekt. Ook het kwartet van IJsselmonde kon de dadendrang van de oudjes niet tegenhouden: 3-1. Opnieuw speelde het vijfde in de oudste samenstelling aller tijden.

Aanvankelijk leek het team van teamleider Leo Koppelaar tegen veel tegenstand aan te lopen, maar nadat de teamleider zelf de eerste winst had binnengehaald was de ban en de tegenstand van de Rotterdammers gebroken. Leo wist te profiteren van een foutje van zijn tegenstander. Jan Willem Kraaijeveld was de volgende die een vol punt scoorde, al had zijn tegenstander de gehele partij beter gestaan. Uiteindelijk wist de routinier in het eindspel alsnog toe te slaan.

Kopman Jan Veenis speelde een zeer sterk en via de opening De Leeuw speelde hij een modelpartij. Hij gaf zijn tegenstander geen enkele kans en wist zodoende het winnende punt binnen te slepen. Hans Dubbeldam had het de gehele avond moeilijk, maar knokte zich terug in de partij. In het verre eindspel ging hij echter alsnog onderuit door goed spel van zijn tegenstander.

Door de 3-1 zege staat het vijfde team samen met Erasmus bovenaan in de Viertallencompetitie van de RSB.  

advertentie
advertentie