Eerste schaakteam na derde zege op rij trotse koploper

27 november 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft de derde zege op rij geboekt in dit nog jonge seizoen. Tegen Charlois/Europoort 3 boekte het team van teamleider van Jerry van Rekom een benauwde maar terechte 4,5-3,5.

Opnieuw was het puzzelen voor de teamleider die zijn beoogde kopman Peter vd Bergh moest missen. Hij koos voor de 19-voudig clubkampioen Wim Hokken als invaller en oud-kopman Bert vd Donk aan bord 1.

Na een uur spelen was het eerste wapenfeit te melden: Naomi Snikkers nam het remiseaanbod van haar tegenstander aan. Daarna volgde een periode waarin het leek dat Sliedrecht de beste papieren had om een kleine overwinning te boeken. De Rotterdammers rechtten echter de ruggen en het bleef spannend tot en met het vijfde speeluur. Daarin boekte Robert van Rekom zijn eerste halfje van het seizoen. Het ontstane toreneindspel bleek voor beide spelers niet te winnen. Sliedrecht kwam op voorsprong doordat kopman Bert van de Donk op resolute wijze de aanval van zijn tegenstander pareerde. De Brabander zette zo ook het kopmanschap weer op scherp!

Zoals gezegd gaven de Rotterdammers zich niet zomaar gewonnen. Integendeel, Charlois 3 kwam zelfs op een 2-3 voorsprong, omdat zowel Wim Hokken als Hans Klein namens Sliedrecht misgrepen en verloren. Het gebeurt niet vaak dat deze kanonnen allebei verliezen. Nu was het de beurt aan Sliedrecht om te laten zien dat ze ook vanuit een achterstand kan winnen. Ten eerste wist Kees Wessels zijn ideale score van 7 uit 7 uit de laatste externe partijen uit te breiden naar 8 uit 8. Hij won een moeilijke partij op zijn Wessels door de tegenstander in tijdnood te brengen en weg te combineren. Bij een 3-3 stand wist ook Wim Pool pardoes te winnen van een ook in tijdnood zijnde tegenstander. Pool had de gehele partij materiaal voorsprong gehad, maar zijn tegenstander speelde actief tegen. Met nog maar een paar minuten te gaan schoot hij echter een bok, zodat Sliedrecht op een 4-3 voorsprong kwam. Zo kon Wout Boer eindelijk zijn potremise-eindspel ook daadwerkelijk remise geven. Zodoende kwam er een 4,5-3,5 eindstand op het bord.

Na drie wedstrijden staat Sliedrecht 1 met 6 punten alleen aan kop in de derde klasse E. De naaste concurrenten verspeelden punten, zodat het vlaggenschip van Schaakvereniging Sliedrecht 1 punt los staat.

advertentie
advertentie