Kees Wessels wint van koploper en brengt spanning terug

4 december 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De dertiende ronde van interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht werd voor koploper Hans Klein een ongeluksronde. In een spannende partij werd hij langzaam maar zeker weggedrukt door een in topvorm verkerende Kees Wessels. In het laatste half uur ging de ongeslagen koploper dan ook kopje onder tegen de topscorer van het eerste team. Door deze zege bracht Wessels de spanning aan top weer helemaal terug.

Titelverdediger Peter vd Bergh profiteerde optimaal van de misstap van Klein door te winnen van OKD-winnaar Henk Prins. De nummer 3, Wim Hokken, kwam met remise goed weg tegen Wim Pool en behoudt dus uitzichten op de koppositie.

Theo Dekker en Niels Mijnster speelden een heel aparte partij, die uiteindelijk door Dekker werd gewonnen. Hans Snel maakte zijn naam weer waar door in zeven zetten te winnen van Rik Versteeg, die in een openingsvalletje trapte, maar wel voor het laatst. Joost Stoker had zijn handen vol aan een zich stug verdedigende Jan Veenis, maar wist uiteindelijk wel te winnen. Evert Bos is met een enorme opmars bezig. Dit keer was Marcel Klein daar het slachtoffer van. Gerard Kolenbrander ontsnapte tegen Michiel vd berg aan een nederlaag, maar won uiteindelijk toch nog.

Opvallend was de tweede winst van het seizoen van Leo Koppelaar tegen Cees Moes. Koppelaar lijkt eindelijk zijn goede vorm weer te pakken te hebben.

advertentie
advertentie