Kerstconcert Musical Souvenir

8 december 2011 om 00:00 Cultuur

SLIEDRECHT - Nu de Sint weer vertrokken is naar Spanje kan Sliedrecht zich op maken voor de Kerst. En om het Baggerdorp direct in de opperste kerstsfeer te brengen heeft Sliedrecht Bruist het orkest Musical Souvenir uitgenodigd. Op zaterdag 10 december speelt dit vijftig koppige orkest vanaf 20.00 uur in Partycentrum De Lockhorst.

Musical Souvenir is een orkest uit Dordrecht onder leiding van dirigent Rien den Hartog met voornamelijk film- en musicalmuziek op het repertoire. In haar tienjarig bestaan heeft Musical Souvenir naam weten te vestigen, onder meer met de twee jaarlijks terugkerende Zondagochtendconcerten in de Rotterdamse Doelen. Tijdens deze concerten werkte Musical Souvenir samen met grote namen in de (Nederlandse) musical- en popwereld zoals Margriet Eshuijs, George Baker, Gerard Cox, Linda Wagenmakers, Joke Bruijs, Willeke Alberti, Tony Neef, Mariska van Kolck, Lee Towers en Madeline Bell.

Musical Souvenir dankt haar succes deels aan de unieke orkestvorm: een symfonische bezetting aangevuld met een complete saxgroep en een moderne ritmesectie inclusief gitaar en basgitaar. Maar ook het vele plezier dat de leden beleven aan het samen muziek maken ligt aan de basis van het succes. Musical Souvenir treedt voor het eerst op in Sliedrecht. Het orkest heeft druk gerepeteerd op speciale kerststukken zoals ‘Christmas rocks at the pops’, ‘Hark the Herald Angels Sing’ en ‘The Bells of Christmas’, een medley met de allerbekendste kerstliedjes waaronder Jingle Bells. Verder staan ook de successtukken uit het gewone repertoire op het programma met bekende film- en musical muziek, van Ennio Morricone tot The Sound of Music.

Kaarten kosten 10 euro en zijn te koop bij Albert Heijn, Anne de Vries en De Lockhorst of via www.optisport.nl/partycentrumdelockhorst/. Wees er snel bij want het concert in De Doelen op 18 december is uitverkocht en belangstellenden worden nu doorverwezen naar de Lockhorst.

advertentie
advertentie