Piet Paulusma filmt Jans kersthuis

12 december 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Een drukte van belang was het zondagavond in de Hugo de Grootstraat. De SBS6-cameraploeg van Piet Paulusma kwam filmen bij het bijzondere kersthuis van Jan Stuij. ,,Piet kon er haast niet door, zo druk was het. Er stond zeker 200, misschien wel 300 man; moeilijk te schatten", vertelt Jan. Zijn huis met die ontelbare lichtjes en versieringen dingt mee naar de titel "Mooiste kersthuis van Nederland".

De opnames van gisteren worden volgende week uitgezonden, wanneer precies weet Jan nu nog niet. ,,Twaalf huizen in Nederland zijn in de race. Die huizen komen allemaal op tv van maandag 19 tot en met donderdag 22 december, drie per avond. Vrijdag de 23ste is de finale en wordt de winnaar bekend gemaakt. Maar ook dat is niet live, dus als ik win komt de filmploeg eerder in de week al langs om de draaien."

Het was een spannend moment voor de Sliedrechter, zondagavond. Samen met SBS6 werd er een mooie show van gemaakt. ,,Het was helemaal donker in de straat. Niet alleen bij mij was alle verlichting uit, maar ook de lantaarnpalen waren afgeplakt. Met z'n allen hebben we toen afgeteld en met één druk op de knop sprong alles aan. Een prachtig moment, maar ook spannend tegelijk. Ik was bang dat de stoppen door zouden slaan."

Maar alles ging prima en Jan kijkt er met plezier en tevredenheid op terug. ,,Het was een prachtig feest. Het weer werkte prima mee en we hebben tot in de kleine uurtjes op straat gestaan met heel veel mensen. Een fantastische manier om afscheid te nemen." Jan is dit jaar immers 65 geworden en heeft zijn vrouw beloofd volgend jaar niet meer het dak op te klauteren. ,,Het is mooi geweest zo."

advertentie
advertentie