Afbeelding
Archief BDU Media

Merwede onderuit in Middelburg

19 december 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Sliedrechtse korfballers zijn zaterdag, in hun laatste wedstrijd van dit kalenderjaar, onderuit gegaan tegen Swift. In Middelburg waren de Zeeuwen net iets te sterk; veel scheelde het niet: 15-14.

In de basis startte Dik Bikker voor de afwezige Martijn van Rijsbergen. Van te voren was al aangegeven dat Swift een goede tegenstander is en dat de Merwedianen hard moesten knokken voor doelpunten. In de praktijk klopte dit en de eerste helft hielden beide teams elkaar steeds in evenwicht. De doelpunten waren schaars en dat resulteerde in een 6-6 ruststand. In de rust gaf de coach aan dat de spelers gewoon moesten doorgaan en harder moesten knokken om een overwinning te behalen. na deze peptalk begon de tweede helft gelijk goed voor de Merwedianen; er werd in korte tijd tweemaal gescoord. De voorsprong was van korte duur; Swift kwam snel weer op gelijke hoogte. De rest van de wedstrijd ging het weer gelijk op. In de slotminuten was het toch Swift dat op twee punten voorsprong kwam. In de laatste minuut kwam nog wel de aansluitingstreffer, maar de scheidsrechter floot na dat doelpunt voor het einde van de wedstrijd. De Merwedianen werden met een 15-14 nederlaag naar huis gestuurd.