Leerlingen serveren kerstdiner voor ouderen

20 december 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Leerlingen van Praktijkonderwijs De Sprong en leerlingen van het Griendencollege hebben op 15 december jongstleden gezamenlijk een diner verzorgd voor ouderen in Sliedrecht. 's Morgens om tien uur waren leerlingen present om de nodige voorbereidingen te treffen. Partycentrum De Lockhorst stelde zijn keuken en een zaal beschikbaar. Voor de leerlingen een leuke en leerzame ervaring om in een professionele keuken aan de slag te gaan. Het thema 'ouderwets lekkere recepten uit grootmoeders tijd' werd passend ingevuld met paté met cranberrysaus, een runderstoofpotje, rode kool met appeltjes en hangop met honing en amandelen toe.

De zaal werd feestelijk aangekleed en om half vijf werden de gasten verwelkomd. De tafels waren bedekt met foto's van het 'oude' Sliedrecht uit de periode 1920-1960. Een dankbaar onderwerp om een boompje over op te zetten. Vrijwilligster Mevrouw N. de Winter vertelde tussen de gerechten door een mooi kerstverhaal. De leerlingen serveerden het drie-gangen diner en de drank en zorgden ervoor dat alles op rolletjes verliep.

De maatschappelijke stage heeft als doel dat leerlingen een vrijwillige bijdrage leveren aan de samenleving. Vele maatschappelijk betrokken organisaties in Sliedrecht geven leerlingen een stageplek om hieraan invulling te geven. Maar ook commerciële ondernemingen kunnen hun steentje bijdragen. Het diner voor ouderen in Sliedrecht werd mede mogelijk gemaakt door Partcentrum De Lockhorst, Albert Heijn, Keurslager A.J. Sterrenburg en Leo's Bloemenwinkel. ,,Het feit dat commerciële ondernemingen ook hun bijdrage leveren, geeft aan dat de maatschappelijke stage breed gedragen wordt in de Sliedrechtse samenleving", aldus Charlotte Brouwer, Stagemakelaar Maatschappelijke Stage.

advertentie
advertentie