Afbeelding

Nieuwe dienstregeling busvervoer in Zuid-Holland

20 december 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Met ingang van zondag 8 januari gaat de gewijzigde dienstregeling in voor het busvervoer in de regio Drechtsteden, Alblasserwaard, Vijfheerenlanden en Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee.

Door in gebruik name van treinstation Baanhoek zullen de buslijnen tussen Papendrecht en Sliedrecht (v.v.) hier gebruik maken van de bushalte. Dit zijn lijnen 13, 87, 91, 187, 191 en 691. Naar verwachting is dit vanaf eind januari, op het moment dat alle infrastructuur hiervoor gereed is. Eind januari/begin februari zal naar verwachting de nieuwe route tussen Sliedrecht Baanhoek en Papendrecht Oostpolder gereed zijn voor de lijnen 13, 87, 187, 191 en 691. Het betreft hier een Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV)-as als onderdeel van het project Hoogwaardig Openbaar Vervoer Drechtsteden. De route via de Ketelweg komt voor deze lijnen te vervallen.

De rit van lijn 13 (Dordrecht-Sliedrecht) naar Sliedrecht Lockhorst, 1 keer in de ochtend en 1 keer in de middag, komt te vervallen

vanwege een zeer laag reizigersaantal.

Vanwege problemen in de infrastructuur zullen lijn 87 en 91 (Sliedrecht-Rotterdam Kralingse Zoom/Zuidplein) via de Stationsweg en Rembrandtlaan naar het Burgemeester Winklerplein rijden. Na de halte Winklerplein, rijdt de bus via de Simon de Stevinstraat weer naar de Thorbeckelaan. Door deze aanpassing komt de halte “Begraafplaats” voor deze lijn te vervallen.

Overige wijzigingen in de regio:

- Lijn 1 Stadspolders-Wielwijk (-Drechtsteden): Deze lijn komt te vervallen. In verband met een afnemend reizigersaantal en de sluiting van Ziekenhuis Amstelwijck is deze lijn niet langer rendabel. Lijn 5 en Lijn 8 vangen spitsreizigers naar Drechtwerk op.

- Lijn 5 Sterrenburg-Centraal Station-Stadspolders en lijn 8 Centraal Station-Centrum-Dordtse Kil. In verband met het vervallen van lijn 1 per 8 januari, wordt op deze lijn een wijziging doorgevoerd. Deze lijn zal in de ochtendspits één extra rit rijden tussen Stadpolders en Dordrecht CS. Na Dordrecht CS zal de bus overgaan op lijn 8 naar de Kil en vice versa.

- Lijn 6: Dordrecht Centrum-CS-Nieuw Krispijn. Vanwege zeer geringe reizigersaantallen komt deze lijn te vervallen

- Lijn 7: Dordrecht Centrum-Centraal Station-Sterrenburg. In de middag worden hier extra ritten gereden om zo aan de toenemende vraag te voldoen.

- Lijn 16: Alblasserdam-Dordrecht CS. In de ochtendspits is er een extra rit toegevoegd aan de dienstregeling, vanwege de drukte op route naar het Leerpark

- Lijn 17 Zwijndrecht-Heerjansdam-Barendrecht. Door het vervallen van subsidie wordt deze lijn vooralsnog alleen als belbus uitgevoerd.

advertentie
advertentie