Kiwanis overhandigt digibord aan school Bleyburgh

20 december 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Kiwanis heeft de opbrengst van haar acties van dit jaar geschonken aan school Bleyburgh. De school wil met dit geld een digibord aanschaffen voor de brugklas. Kiwanis is een vereniging die op basis van onderlinge vriendschap zoveel mogelijk geld bij elkaar wil brengen voor sociale doelen waarbij kinderen centraal staan. Het geld wordt bij elkaar gebracht door het verrichten van werkzaamheden (dit jaar het inpakken van kerstpakketten) door de leden en door de opbrengst van een golftoernooi.

School Bleyburgh is een school voor leerlingen met een verstandelijke beperking (Cluster 3). ,,Binnen dit type onderwijs heeft een digibord grote toegevoegde waarde", zegt directeur Kees Aben. ,,Veel wat er in de klas wordt verteld en uitgelegd kan aanschouwelijk worden gemaakt door een dergelijk digibord. De kosten van een digibord zijn al jaren niet meer te betalen uit de basisbekostiging van het speciaal onderwijs. Daarnaast staan er in het Speciaal Onderwijs de komende jaren grote bezuinigingen op stapel. Onze school is heel erg blij dat Kiwanis ons de mogelijkheid heeft gegeven een prachtig digibord voor de brugklas aan te schaffen."

De feestelijke overhandiging van het digibord vond vrijdag 16 december plaats. Een afvaardiging van Kiwanis was hierbij aanwezig. De leerkracht en de leerlingen gaven een uitgebreide demonstratie van de mogelijkheden die dit digibord voor de lessen heeft.

Kiwanis is wereldwijd actief en de afdeling Drechtsteden bestaat al 24 jaar. Op dit moment bestaat de vereniging uit 34 leden. Meer leden zijn van harte welkom.

advertentie
advertentie