Klussen gezocht voor NL Doet

20 december 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Stichting Welzijnswerk Sliedrecht houdt op donderdag 12 januari een informatiebijeenkomst over NL Doet in De Reling. Stichting Welzijnswerk Sliedrecht is intermediair voor NL Doet en bemiddelt dus tussen vrijwilligers en organisaties. ,,Ons doel is in 2012 minimaal tien klussen te laten realiseren in Sliedrecht en dit in 2013 zelfs te verdubbelen." De avond begint om 17.30 uur met een gratis Hollandse wintermaaltijd, verzorgd door Yulius, waarna de informatiebijeenkomst, die tot 19.30 uur zal duren, van start gaan. Mevrouw Wilma Lammers, medewerkster van het Oranje Fonds, zal op de bijeenkomst ideeën en tips voor klussen aanreiken.

Op 16 en 17 maart steken vele maatschappelijk betrokken Nederlanders hun handen uit de mouwen tijdens NL Doet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van het land, georganiseerd door het Oranje Fonds. Verenigingen, instellingen en andere maatschappelijke organisaties kunnen nu hun klus al aanmelden op www.nldoet.nl. Daar kan zelfs een financiële bijdrage voor aangevraagd worden (tot 31 januari). De klussen die aangemeld kunnen worden lopen uit van een dag plezier maken met ouderen of mensen met een beperking, tot de administratie van een club opschonen. Of wellicht zijn de kleedkamers aan een verfbeurt toe, willen de bewoners van de afdeling wel eens een dag weg, moet het speelgoed van kinderen gerepareerd worden, werd al langer gezocht naar de mogelijkheid om een mooie schildering op de wand van het clubhuis te plaatsen? Het kan van alles zijn.

Deelnemers aan de bijeenkomst in De Reling moeten zich voor 9 januari aanmelden door een mail te sturen naar info@vrijwilligerspuntsliedrecht.nl.

advertentie
advertentie