Favorieten bovenaan in interne schaakcompetitie

20 december 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na 15 van de 30 ronden in de interne competitie kan een tussentijdse balans worden opgemaakt. Hans Klein blijft, zoals verwacht, koploper na een moeizame partij tegen Henri Hartog. Henri liet opnieuw zien dat hij het de topspelers best wel moeilijk kan maken. Pas in het verre eindspel kon Klein een materieel voordeel omzetten in winst. Ook Peter van den Bergh had moeite met tegenstander Theo Dekker. In een gelijkopgaande partij lukte het de clubkampioen niet om de stelling van Theo te doorbreken en uiteindelijk werd tot remise besloten. Door deze uitslag ruilt Peter de tweede plaats met Wim Hokken.

Robert van Rekom had mazzel tegen een ontketende Evert Bos en heeft door deze overwinning nog maar een heel kleine achterstand op Peter van den Bergh. De top vijf wordt aangevuld door Wim Pool die het niet makkelijk had tegen Andrew Mensing, maar de partij wel wist te winnen. Kees Wessels had ook de nodige moeite tegen Adrian Mensing. ,,Iedere keer denk ik de winnende zet te hebben, maar dan weet hij toch steeds weer een goede tegenzet te verzinnen'', aldus Kees. In het eindspel kwam de jeugdspeler toch nog wat ervaring tekort om Wessels definitief van zich af te houden.

Hans Klein is dus de te kloppen man in de tweede helft van de competitie, maar Peter van den Berg en Wim Hokken zullen het hem zeker moeilijk gaan maken. Ook zal rekening gehouden moeten worden met Robert van Rekom, die aan een zeer sterk seizoen bezig is en als enige in de top 10 nog ongeslagen is. De 'zwagers' Gerard Kolenbrander en Marinus van Houwelingen speelden bijna traditioneel remise, wat misschien ook al gezegd kan worden van de remise tussen Leo Koppelaar en Hans Dubbeldam. J.W. Kraaijeveld stond lange tijd gelijk tegen Peter Dekker, maar verloor in het eindspel een toren en moest opgeven. De vader versus zoon strijd tussen Marcel en Jorik Klein eindigde in winst voor de zoon. Ondanks het risico dat hij zijn zakgeld zou verspelen, schoof Jorik zijn vader langzaam maar zeker van het bord. Leen Dubbeldam was na een paar weken afwezigheid ook weer van de partij en wist wedstrijdleider Mark van Hulst netjes op remise te houden.

De komende twee donderdagen wordt de snelschaakcompetitie voortgezet, waarbij op 29 december de oliebollen over de borden zullen rollen.

advertentie
advertentie