Cees Boogaard gaat genieten van nieuwe levensepisode

20 december 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Met een drukbezochte receptie als aansprekend afscheidscadeau, heeft de Sliedrechtse ondernemer Cees Boogaard (72) vorige week definitief een punt gezet achter een lange, werkzame periode in zijn leven. Dit leven voerde hem aanvankelijk als kapitein binnen een vloot aan baggerschepen over diverse wereldzeeën, waarna de praktijkkennis van onderhoudszaken aan de schepen en het materiaal hem prima van pas kwam bij het opzetten van de verfgroothandel Vermeta in 1989.

Door Wim van Mourik

,,Nu, na een periode van ruim 22 jaar weliswaar hard, maar ook plezierig werken in deze branche, vind ik de tijd gekomen het vaandel over te dragen. Ik vond in de firma Vink Verf een gemotiveerde en gedreven opvolger, waarmee ik de afgelopen maanden zeer efficiënt heb samengewerkt om de overname van het bedrijf - tot in de puntjes verzorgd - te doen plaatsvinden", aldus Cees Boogaard. Als dank voor deze geste bood de firma Vink de heer Boogaard een daverend sluitstuk aan in het bedrijfspand aan de Einsteinstraat in Dordrecht. ,,Ronduit geweldig, wat deze mensen voor mij hebben gedaan. Heel veel zakenrelaties van de voorbije 22 jaar heb ik de hand mogen schudden en ook familie, vrienden en kennissen hebben deze dag voor mij en mijn vrouw Winnie tot een ongelofelijk fijne gebeurtenis gemaakt. Ik vond het belangrijk om de ervaring en de goede contacten die onze firma heeft opgebouwd in de loop der jaren op een goede wijze over te dragen aan de firma Vink, vandaar dat ik de laatste maanden nog even over de schouder heb meegekeken."

Over het spreekwoordelijke "zwarte gat" waarin menigeen denkt te vallen na een arbeidsintensief leven maakt hij zich vooralsnog geen echte zorgen. ,,Toegegeven, ik zal de vele, fijne en talrijke contacten met onze zakenrelaties best missen, en het is in het begin wel even vreemd als je 's morgens je gebruikelijke gang naar de zaak niet meer hoeft te maken, maar dat zal snel wennen. En veel tijd om daarover te gaan piekeren zal er niet zijn, want na de jaarwisseling vertrekken wij voor een drietal maanden naar Australië, wat ik min of meer als mijn tweede vaderland beschouw. Mijn oudste dochter Sandra woont daar en eindelijk is er nu de gelegenheid om eens rustig en relaxed te gaan genieten van het prachtige leven aldaar. Daarna willen wij ook graag weer eens een bezoek brengen aan mijn tweede dochter Desiree, die op het eiland Bonaire woont. Onze derde dochter Ester, adjunct directrice van een bekend taxibedrijf hier in Sliedrecht, zal het dus even zonder ons moeten stellen."

advertentie
advertentie