Sliedrecht Sport wacht geduchte tegenstander

21 december 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Met de 3-2 winst in het Israelische Raanana tegen Hapoel Kfar Saba werd door de dames van Sliedrecht Sport definitief de volgende ronde bereikt in de CEV Challenge Cup en wacht op woensdag 11 januari de volgende tegenstander in Sporthal de Stoep. Die tegenstander wordt de kampioen van de Oekraine: Khimik Yuzhny.

In de Europese geschiedenis van Sliedrecht Sport betekent dit de 25e wedstrijd en daarmee een eerste jubileum. Met de thuiswedstrijd op 6 oktober 2001 tegen het Sloveense Hit Nova Gorica werd het debuut van Sliedrecht Sport in Europa ingeluid en nu, inmiddels ruim tien jaar later, zal dus de 25e wedstrijd op het programma staan. Er werden toernooien in Portugal en Innsbruck gespeeld, er was een verre uitwedstrijd in het Russische Balakovo, het warme Izmir, Cannes en Tel Aviv, maar ook de kilte en kou in Brno, Belgrado en Salo en de gezelligheid van Hartberg. Europa werd doorgereisd en recent werd zelfs Azië aangedaan.

Op woensdag 11 januari wacht in Sporthal de Stoep dus een nieuwe tegenstander, uit het Oekraïense Yuzhny. In de plaats gelegen aan de Zwarte Zee, 50 kilometer van Odessa, zal Khimik Yuzhny een nieuwe bladzijde gaan schrijven in het Europese volleybalboek van Sliedrecht Sport. De ploeg die voornamelijk uit Oekraïense dames bestaat, herbergt ook een in Nederland bekende speelster, de Servische Mirjana Djuric. Zij speelde vorig seizoen tot aan de kerst bij TVC Amstelveen en kent dus de Nederlandse competitie.

Opnieuw mogen de dames de eerste wedstrijd van deze tweekamp thuis beginnen en dat mag gezien worden als een groot voordeel. Een goed resultaat in de eerste wedstrijd kan bepalend zijn voor het uiteindelijke resultaat en doel: kwalificatie voor de volgende ronde. Dat het zwaar gaat worden is wel duidelijk want deze Oekraïense tegenstander is een geduchte, die het in de voorgaande ronde de koploper in de Duitse competitie, Rote Raben Vilsbiburg, knap lastig maakte. Het zal daarom van groot belang zijn dat de ploeg in de thuiswedstrijd een goed resultaat neerzet.

Bij de bekende voorverkoopadressen (Sporthuis Leo Reijnders aan de Rembrandtlaan in Sliedrecht en Sportshop André Vlot in Hardinxveld-Giessendam) zijn nu al kaarten verkrijgbaar. In De Stoep zijn de entreebewijzen te koop tijdens de eerstvolgende competitiewedstrijd, en dat is op 7 januari. Aan de kassa op de wedstrijddag kan ook nog een entreekaart worden gekocht. Op woensdag 11 januari is de kassa vanaf 18.00 uur geopend. De entreeprijs voor volwassenen bedraagt 12 euro, voor jeugd tot en met 16 jaar 7 euro.

advertentie
advertentie