A15 jongerenprojectkoor in Leerdam, Sliedrecht en HI Ambacht

23 december 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Langs de snelweg A15 komt een nieuw christelijk jongerenkoor. Het is één koor, maar de repetities zijn in drie plekken langs deze snelweg: Leerdam, Sliedrecht en Hendrik Ido Ambacht. ,,Dit is een soort service om mensen die uit niet ver willen rijden toch de gelegenheid te bieden om te studeren in een van de plaatsen", licht dirigent Peter Wildeman toe. ,,Verder is het een projectkoor. Dat betekent dat er één keer per drie weken gestudeerd wordt en dat de leden verder thuis studeren met een oefen-cd, zodat de kwaliteit op niveau komt."

Het koor wil uiteindelijk concerten geven in oude kerken van plaatsen als Dordrecht, Zaltbommel, Gorkum, Leerdam. Maar ook in kleinere plaatsen zullen bezocht worden.

Het koor wordt op de vleugel begeleid door Joost van Belzen (in het dagelijkse leven muziekdocent op de Gomarus scholengemeenschap in Gorinchem). Peter Wildeman zal het koor dirigeren en Jan Rozendaal zal de organist van het koor worden. Het koor zal een gevarieerd programma ten gehore brengen, variërend van klassiek/geestelijk, psalmen en bewerkingen daarvan binnen het gereformeerd gedachtegoed.

Leden tussen 15 en 45 jaar zijn welkom. In Sliedrecht studeert het koor op maandagavond van 19.00 tot 20.30 uur in kerkgebouw De Ontmoeting. In Hendrik Ido Ambacht op dezelfde avond en tijd in kerkgebouw 'De open hof', en in Leerdam op donderdagavond van 19.15 tot 21.15 uur in Lutherse Kerk. Het koor start eind januari. Opgeven kan via www.peterwildeman.nl. Vermeld in de email naam, leeftijd, zangstem, email, en de plaats waar je wil repeteren. Zie voor meer info: www.peterwildeman.nl of www.selov.nl.

advertentie
advertentie