Veel entertainment rondom Glazen Huis

27 december 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na maanden van intensieve voorbereidingen is het dan eindelijk bijna zover: woensdagmiddag 28 december om 14:00 uur start wethouder Ad de Waard de countdown tijdklok voor een 48 uur durende virtuele non stop estafetteloop van Parijs naar Rotterdam in het Glazen Huis in Sliedrecht. Gedurende deze 48 uur zullen de verrichtingen van de lopers en fietsers van de Stout/ABC-runners 48 uur lang live te volgens zijn vanaf de locatie en via de sociale media.

Naast dat er in het Glazen Huis non stop op een loopband hardgelopen wordt, is er ook veel muzikaal vermaak en op donderdagochtend voor de kleintjes een kidsclub. ,,Diverse koren, een band en korpsen uit de regio hebben voor de woensdagmiddag en -avond, de donderdagmiddag en -avond en de vrijdagochtend geheel belangeloos hun muzikale medewerking toegezegd", vertelt Arjan Holster, één van de initiatiefnemers verheugd. ,,We doen dit als Hardinxvelds/Sliedrechts loopteam allemaal ter ondersteuning van de doelstelling van de Roparun: 'Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'.

Holster hoopt veel mensen te ontmoeten bij het Glazen Huis op de Kerkbuurt hoek Stationstraat of via de sociale media. ,,Iedereen kan ons evenement ofwel actief op locatie dan wel passief vanuit de luie stoel thuis via Internet, 48 uur lang non stop volgen. Ook vinden we het leuk middels tweets met belangstellenden te communiceren. Al deze functionaliteiten zijn te vinden als links op de homepage van onze website www.stoutabcrunners.nl. Op deze homepage is ook de subpage Glazen Huis te vinden, waar alle informatie over het evenement staat weergegeven. Verder doen MerweRadio en MerweTV live verslag van het hele gebeuren. De dj's van Merweradio zitten tegelijkertijd ook 48 uur in het Glazen Huis zitten en draaien tegen betaling elk verzoeknummertje, net al bij het "echte" glazen huis."

Diverse muziekgroepen uit de regio zorgen voor entertainment rondom het Glazen Huis. Sunday Picknick bijt, na de officiële opening, het spits af op woensdag 28 december van 15.00 tot 16.00 uur. Sunday Picknick is een vierkoppige band bestaande uit Tim Stronks (zang, gitaar, synth/piano en drums), Timon Both (zang, gitaar en drums), Aron van Selm (synth/piano en drums) en Maarten Honkoop (bas). Ze schrijven hun muziek zelf en hebben daarmee diverse talentenjachten gewonnen in 2011.

Woensdagavond levert Wilhelmus een bijdrage bij het Glazen Huis. Om 20.00 uur begint het jeugdshowkorps (leeftijd 7 tot 12 jaar) met een optreden van 20 minuten, daarna speelt het volwassen showkorps tot 21.00 uur.

Na 21.00 uur breekt het feest los met de twee jonge dj's Corné Egas en Robbert Kraaijeveld die samen het duo The Blender Act vormen. Zij draaien tot 23.00 uur vooral elektro en house muziek.

De donderdag begint om 10.00 uur met een Kidsclub, verzorgd door Natasja Lensen en Mirjam de Ruiter. Zij komen als Gemma Grap en Doortje Dans op het podium en doen een toneelstukje met tussendoor liedjes waar iedereen op mee kan dansen. Zij krijgen ondersteuning bij de dansjes van een paar meisjes. Naderhand kunnen kinderen voor een vergoeding geschminkt worden. De Kidsclub duurt tot 12.00 uur. Van 10.00 tot 17.00 uur staat er een springkussen en vanaf 11.00 uur kunnen kinderen op de foto met de Roparunvogel en/of een politie Porsche.

Voor de volwassen begint het entertainmentprogramma om 14.00 uur met Zeemanskoor Bestevaer uit Giessenburg. De leden van Bestevaer zijn enthousiaste zangers en muzikanten en komen niet alleen uit Giessenburg, maar ook uit andere dorpen in de Alblasserwaard en zelfs daarbuiten. Met veel inzet wordt iedere week gerepeteerd, waarbij gezelligheid en goede sfeer essentieel zijn. Maar ook het streven om het repertoire steeds te vernieuwen vindt het koor belangrijk. De liedjes gaan over alles wat een zeeman beroert, zijn schip, de zee, zware stormen, heimwee, de geneugten van de drank en uiteraard de vrouwtjes. Begeleid door een aantal muzikanten en in het bezit van eigen geluidsapparatuur verzorgt Bestevaer optredens in een bejaarden- of verzorgingstehuizen, bij Havendagen, festivals en andere feestelijke aangelegenheden. Bij het Glazen Huis zing het koor tot 16.00 uur.

Christelijk gemengd zangkoor Soli Deo Gloria uit Herwijnen treedt op van 18.00 tot 19.30 uur. Het koor, bestaande uit 45 zangers, wordt begeleiding door een combo bestaande uit Anja Bok (dwarsfluit) en Arie van Mourik (slagwerk) Jaap Bron (piano). De dirigent is Wim Gout.

Van 19.30 tot 21.30 uur wordt een veiling gehouden met medewerking van de Winkeliersvereniging van de Kerkbuurt. Daarna zingt Popkoor A lot Of tot 23.00 uur.

Op vrijdag 14.00 uur zit de 48-uurs actie erop. United by Music, de inmiddels beroemde blueszangers van ASVZ, zingt de sportievelingen van 12.00 tot 14.00 uur naar de eindstreep toe. Ook de Roparunvogel is er dan weer bij, speciaal voor de kids.

advertentie
advertentie