Glazen Huis levert bijna 11.000 euro op

30 december 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na in 48 uur 520 kilometer op de lopende band afgelegd te hebben in het Sliedrechtse Glazen Huis konden de Stout/ABC-renners vandaag om 14.00 uur hun welverdiende applaus in ontvangst nemen. Ook werd meteen de (voorlopige) balans opgemaakt zodat de Sliedrechtse en Hardinxveldse atleten direct te horen kregen waar ze deze uitputtingsslag voor hadden geleverd. De teller staat nu op een kleine 11.000 euro voor Roparun. Dit bedrag werd bijeengebracht door, onder andere, contante giften van passanten, cheques van ondernemers, een veiling en door liedjes aan te vragen bij de dj's van MerweRadio die zich, in ploegendienst, ook opsloten in het Glazen Huis

Alle 25 leden die deel uitmaken van het Roparun-team leverden een sportieve bijdrage aan dit initiatief. Buiten het Glazen Huis kregen de ze steun van koren, muzikanten en dj's. Het bandje Sunday Picknick, de showkorpsen van Wilhelmus, de dj's van The Blender Act, het Zeemanskoor Bestevaer, zangkoor Soli Deo Gloria en popkoor A Lot Of; ze trotseerden het bar slechte weer om hun steentje bij te kunnen dragen. Voor de kleintjes was er een Kidsclub met Natasja Lensen en Mirjam de Ruiter als Gemma Grap en Doortje Dans. Er was een springkussen en de kinderen konden op de foto met de Roparunvogel en een politie Porsche. United by Music zong de sportievelingen van 12.00 tot 14.00 uur naar de eindstreep toe.

Uiteraard heerste er na 48 uur Glazen Huis alom tevredenheid bij de initiatiefnemers over het resultaat: 11.000 euro. Maar dit bedrag kan nog verder oplopen. Giften zijn nog altijd welkom en ook het aanbod van Het Kompas Sliedrecht staat nog open. Bedrijven of verenigingen kunnen namelijk een bod uitbrengen op advertentieruimte en de vier hoogste bieders krijgen een advertentie ter grootte van een kwart pagina. ,,Dergelijke advertenties in kleur hebben gemiddeld een waarde van 225 euro, dus hopelijk levert het een mooi bedrag op", aldus regiochef van onder andere Het Kompas, Alex Monster. De som van de vier biedingen kan in z'n geheel bij het voorlopige einderesultaat van de actie opgeteld worden. Monster: ,,Voor Sliedrechtse bedrijven, verenigingen en mogelijk andere instellingen een mooie gelegenheid om bijvoorbeeld klanten de beste wensen over te brengen en tegelijk een goed doel te steunen."

Geïnteresseerden kunnen een bod uitbrengen door contact op te nemen met Cora Versteeg via c.versteeg@bdu.nl. Zij kan ook alle vragen over de actie en over de opmaak van de advertentie beantwoorden.

advertentie
advertentie