Sliedrecht op schema in Poort6CC

1 januari 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Na de eerste week voetbal beginnen zich de eerste beslissingen af te tekenen in de Poort6 Champions Cup. Titelverdediger Sliedrecht voldoet met twee overwinningen aan haar favorietenrol. LRC en Unitas moeten tijdens de afsluitende wedstrijden nog vol aan de bak om zich bij de laatste acht te plaatsen. GJS, SteDoCo en Schelluinen zijn in de eerste week de verrassing terwijl ook Sleeuwijk het prima deed door hoofdklasser Kozakken Boys op 5-5 te houden. Vanavond speelt Sliedrecht de laatste groepswedstrijd tegen Herovina. De kwartfinales worden op donderdag 5 januari gespeeld, de halve op vrijdag 6 en de finale op zaterdag 7 januari.

door Gerard Droog

Halverwege de Poort6 Champions Cup lijkt van de titel favorieten alleen Sliedrecht zeker van een plek in de kwartfinales. Unitas en LRC, die ook in één adem met de titelverdediger werden genoemd, moeten nog vol aan de bak om directe plaatsing voor de volgende ronde af te dwingen. In de eerste speelweek sprongen er vier wedstrijden uit.

Ten eerste het verrassende 5-4 verlies van Unitas tegen Heukelum en ten tweede het verdienstelijke gelijk spel van derdeklasser Sleeuwijk tegen hoofdklasser Kozakken Boys. Sliedrecht en Unitas schoten tegen respectievelijk Ameide en Haaften met scherp en zorgden voor dubbele cijfers op het Oosterbliekse scorebord.

Voor Herovina, Haaften, Noordeloos en Rijswijkse Boys lijkt het doek al gevallen te zijn. Deze clubs kunnen zich gaan opmaken voor de loting voor het volgende toernooi. In groep A leidt Sliedrecht soeverein en heeft aan een puntje tegen hekkensluiter Herovina genoeg om de knock-out fase te bereiken. Leerdam Sport, ook veelvuldig als titelkandidaat genoemd, zal nog alles uit de kast moeten halen om bij de beste nummers twee te geraken om alsnog de volgende ronde te halen. Ameide is nagenoeg zeker van de derde plaats en is daardoor geplaatst voor de volgende editie.

In groep B beslissen SteDoCo en Unitas dinsdag wie er rechtstreeks doorgaat. De verrassend goed voor de dag komende Giessenlanders hebben aan een gelijkspel voldoende om zich bij de laatste acht te scharen. Heukelum, dat in zijn laatste groepswedstrijd aantreedt tegen hekkensluiter Haaften, kan bij verlies van de Gorcumers nog een gooi doen naar de beste nummer twee positie.

In groep C staat Schelluinen al met anderhalf been in de kwartfinale. Een gelijkspel tegen nummer twee, HSSC'61, volstaat vanavond. Almkerk is vrijwel zeker van een plaats in het volgende toernooi, maar kan ook nog zo maar mee gaan strijden voor een 'beste nummer twee' positie.

Kozakken Boys wordt in groep D groepswinnaar als het de winst weet te pakken tegen hekkensluiter Rijswijkse Boys, hoewel Sleeuwijk nadrukkelijk op het vinkentouw zit. Diezelfde Sleeuwijkers bezitten, mits er woensdag in de slotwedstrijd gewonnen wordt van Hardinxveld, de beste papieren om als beste nummer twee naar de kwartfinales te gaan.

In groep E heeft GJS alles in eigen hand en kan zich bij winst tegen Peursum, op woensdagavond, gaan opmaken voor de volgende ronde. Woudrichem is de verrassende koploper in groep F door een prima overwinning op Streefkerk. De echte krachtmetingen moeten echter nog komen voor de Woerkummers als aangetreden moet worden tegen LRC en Meerkerk. Van beide laatste ploegen wordt verwacht dat zij gaan strijden voor de groepswinst. De derde plek voor Woudrichem, dus rechtstreekse plaatsing voor de volgende editie van de Poort6CC, lijkt binnen handbereik.

Donderdagavond mogen de acht overgebleven ploegen zich gaan opmaken voor de kwartfinales. Zaterdagavond zal blijken wie de Poort6 Champions Cup 2011/2012 mee naar huis mag nemen.

advertentie
advertentie