SGP-CU fractie stelt vragen over windmolens

2 januari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ,,De vraag of er al dan niet windmolens op Sliedrechts grondgebied komen, móet een keer aan de orde komen''. Dat zegt de fractie SGP-ChristenUnie, die het politieke jaar 2011 heeft afgesloten met schriftelijke vragen over windmolens aan het college.

De provincie Zuid-Holland is al een paar jaar bezig met een plan voor de plaatsing van windmolens in de provincie. Provinciale Staten hebben een eerste voorstel van Gedeputeerde Staten al in januari 2011 behandeld. Ook Sliedrecht komt in aanmerking voor de plaatsing van windmolens. ,,Het verbaast onze fractie dat het Sliedrechtse college van B en W nog nooit met de gemeenteraad over dit onderwerp gesproken heeft”, aldus Flip Mak burgerraadslid SGP-ChristenUnie. Mak weet te vertellen dat de provincie afgelopen maand december met alle betrokken gemeenten overleg heeft gevoerd en dat gemeenten tot 31 december 2011 op de plannen konden reageren.

Raadslid Rien Visser voegt er aan toe: ,,In het Milieubeleidsplan van eind 2009 is windenergie al genoemd terwijl we toen nog dachten dat opwekking van windenergie alleen buiten Sliedrechts grondgebeid zou plaatsvinden. Intussen is ook Sliedrecht in beeld als plaatsingsgebied van windmolens. We moeten daar als gemeente dus actief een standpunt over innemen.”

De fractie SGP-ChristenUnie heeft vlak voor het kerstreces schriftelijke vragen aan het college gesteld en daarin gevraagd welk standpunt het college aan de provincie heeft laten weten. Verder wil de fractie op korte termijn hierover een discussie in de gemeenteraad. ,,Er wordt veel gesproken over duurzame energie. Het zou mooi zijn als we ook op eigen grondgebied daar een stevige bijdrage aan kunnen leveren”, aldus Visser.

advertentie
advertentie