Sliedrecht als eerste naar kwartfinale

3 januari 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM / SLIEDRECHT - Zoals verwacht plaatste titelverdediger Sliedrecht zich als eerste voor de kwartfinales. In groep A eindigde Herovina als laatste en zal volgend jaar moeten loten voor deelname. Leerdam Sport zit in de wachtkamer om eventueel nog als één van de twee beste nummers twee door te gaan. LRC en Meerkerk zullen op de laatste speeldag in hun groep gaan uitmaken wie eerste wordt, maar indien de nummer twee op zeven punten komt gaat die sowieso ook naar de laatste acht. VVAC won enigszins verrassend van Peursum en heeft in de laatste wedstrijd tegen GDC aan een gelijkspel voldoende om de laatste plaats te ontlopen.

Sliedrecht - Herovina 8-3

Sliedrecht boekte een regelmatige overwinning op Herovina. Voor de titelverdediger betekent dat, dat zij de kwartfinales bereikte en voor de laatste houdt dat in, dat de ploeg volgend jaar moet inloten, daar zij als laatste eindigen in de deze poule. Bij vlagen liet Sliedrecht weer fraaie staaltjes zaalvoetbal zien, maar zakte in de tweede helft wat terug. Dat was waarschijnlijk het gevolg van het feit, dat de ploeg over slechts vijf veldspelers beschikte, wat zijn conditionele tol eiste.

Doelpunten: Sliedrecht: Niels Bot (3x), Luciano van Harlingen (2x), Stefan van Dam, Antony Malawauw, eigen doelpunt. Herovina. Herovina: Mark Muller, Eddie Steenlagen Kevin Steenbruggen.

VVAC - Peursum 5-2

Toch enigszins verrassend was de winst van VVAC op buurman Peursum. De ploeg uit Giessenburg had de eerste wedstrijd een prima indruk achter gelaten, iets wat VVAC in mindere mate trouwens ook wel deed. Peursum moest winnen om op gelijke hoogte te komen met GJS, die de Giessenburgers nog ontmoeten. Het liep echter anders in deze leuke vrijwel gelijkopgaande wedstrijd. Na een 2-1 ruststand liep VVAC na de pauze uit naar 5-2 zege. De laatste 15 minuten stond bij Peursum veldspeler Niels Namen tussen de palen nadat keeper Henri Kersbergen een bloedneus opliep en niet meer terug in het veld kwam.

Doelpunten: VVAC: Giovanni Diaz (2x), Wilco Slob, Bart Koomans, Tom den Besten. Peursum: Marnik Korevaar (2x).

Meerkerk - Woudrichem 5-3

Ook de tweede wedstrijd van de maandagavond was boeiend te noemen. Meerkerk moest winnen om Woudrichem voorbij te gaan in de stand. Het keek echter al snel tegen een 1-0 achterstand aan, waarna het gas gaf en naar een 4-1 voorsprong bij rust liep. Na de doelwisseling gebeurde een tijd lang niet veel, totdat doelman Jorrit Jaspers van Woudrichem met rood naar de kant moest. Christiaan van Drunen nam zijn plaats in, maar Woudrichem moest vijf minuten lang met een man minder spelen. Het scoorde zowaar in die periode de 4-2. Uiteindelijk trok Meerkerk met redelijk moeizaam met 5-3 aan het langste eind.

Doelpunten: Meerkerk: Johan van Es (3x), Youri van Blanken (2x). Woudrichem: Bori Secreve, Corné Rooster (2x)

Streefkerk - LRC 3-9

Dat LRC zou gaan winnen tegen Streefkerk werd wel verwacht, maar met hoeveel was de vraag. Een goede uitslag was nodig voor de Leerdammers om ten koste van Meerkerk als eerste van de groep door te gaan. Streefkerk nam brutaal met 1-0 de leiding, waarna LRC langzaam op stoom kwam onder aanvoering van topschutter Soufiane Aouragh, die liefst vijf keer scoorde. Bij de stand 7-1 leefde Streefkerk nog even op, toen het in een man meer situatie tweemaal tegen scoorde.

Doelpunten: Streefkerk: Gertjan Lagendijk, Rutger den Butter, Robert van Herk. LRC: Soufiane Aouragh (5x), Marek Verweij (2x), Hans Odijk (2x).

Leerdam Sport'55 - Ameide 8-1

Leerdam Sport hield de hoop levend om als één van de twee beste nummers twee alsnog naar de kwartfinales te gaan. Gezien wat zij in de groepsfase hebben laten zien, zou dit zeker terecht zijn. De Leerdammers spelen leuk voetbal om naar te kijken. Technisch knap en een goede organisatie. Ameide had nauwelijks wat in te brengen tegen het toch één klas lager spelend Leerdam Sport. Na de snelle 1-0 voor de Leerdammers was er even een sprankje hoop voor Ameide na de gelijkmaker. Daarna liepen de Glasstadbewoners simpel uit naar een grote zege.

Doelpunten: Leerdam Sport'55: Kees Kerkhof (3x), Achraf Chentouf (2x), Tim Verdier, Chris Tahya, Akram Chentouf. Ameide: Wessel Versluis.

advertentie
advertentie