Cursus Cor van Vliet over Rome

3 januari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Cor van Vliet verzorgt van 23 januari tot en met 20 februari op de maandagavond een cursus van vijf lessen in de Stoeprand. Het onderwerp is 'Eeuwig Rome'.

,,De rijke geschiedenis van de stad behoeft geen nader betoog. Rome is om meer dan een reden interessant", vertelt Cor van Vliet. ,,De stad fungeerde in de Oudheid als de navel van de wereld. Wie Rome ooit heeft bezocht weet dat de stad je niet meer los laat. De indrukken zijn overweldigend. Een minpuntje is dat een bezoek vaak of te kort van duur, of te gejacht is. Bezoekers keren huiswaarts met een koffer vol onverwerkte indrukken. Met deze cursus komen niet alleen herinneringen boven drijven maar brengt de digitale fotografie details aan het licht die normaal gesproken aan de aandacht ontsnappen."

Het is niet algemeen bekend dat Rome een mozaïekstad is bij uitnemendheid. Juist aan dit mozaïek wordt in deze cursus veel aandacht besteed. Van Vliet: ,,In enkele vroegchristelijke kerken, zelfs een uit de vierde eeuw, is het mozaïek nog aanwezig. Balancerend tussen Oost en West kun je Rome wat het mozaïek betreft niet vergelijken met de rest van Europa."

Het cursusgeld bedraagt 80 euro. Inlichtingen: Cor van Vliet, 078-6184786.

advertentie
advertentie