Unitas, Kozakken boys en Schelluinen naar kwartfinales

4 januari 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Als eerste stond dinsdagavond de kraker tussen Unitas en SteDoCo op het programma. De aanvang van deze wedstrijd werd iets uitgesteld, vanwege het feit dat er een rij mensen stond te wachten om binnen te komen. Toen beide ploegen de speelvloer betraden zat de hal mud en mud vol en barstte bijna uit haar voegen. De volgepakte tribunes zagen een prima pot voetbal, dat door Unitas werd gewonnen, dat zich hiermee plaatste voor de kwartfinales. Heukelum kon nog roet in het eten gooien, wanneer dat een monsterzege op Haaften zou behalen. Het won wel, maar met te weinig doelpunten. Niet echt verrassend was dat Kozakken Boys en Schelluinen hun wedstrijden wonnen en ook doorgaan. Almkerk won nog van Noordeloos, dat als laatste eindigde in hun groep en dus moet loten volgend jaar voor deelname.

Unitas - Stedoco 8-3

Unitas deed tegen SteDoCo wat het doen moest en dat was winnen en zo mogelijk met een grote uitslag. De wedstrijd voldeed volledig aan de verwachtingen. Er werd in een hoog tempo gevoetbald met fraaie doelpunten en lange tijd zat er nog spanning in dit duel. Unitas keek snel tegen een achterstand van 1-0 aan, maar stond bij rust op een 3-2 voorsprong. SteDoCo kwam nog even langszij, maar daarna overheerste Unitas, dat ook organisatorisch goed stond. De uiteindelijke 8-3 zege was volkomen terecht en de score had zelfs nog wat hoger kunnen zijn wanneer SteDoCo doelman Raymond de Haan niet zo ijzersterk speelde.

Doelpunten: Unitas: Mohammed Boukrouche (3x), Zeki Laahti (2x), Christiaan Perrier (2x) Jaimy Goemaat, Stedoco: Pascal van Delden (2x), Stefan van Hulst

Heukelum - Haaften 4-2

Heukelum moest met een monsterscore winnen om nog door te kunnen gaan naar de kwartfinales. Zo ver kwam het bij lange na niet. Sterker nog Haaften, aantredend met een heel ander team als in de eerste twee duels, stond heel lang met 1-0 voor. Heukelum wekte niet echt de indruk zelf in een grote score te geloven, want het speelde te tam om dat te bewerkstelligen. Haaften liet Heukelum aan de bal en loerde op de counter. Pas vier minuten voor het einde kwam Heukelum los want binnen een tweetal minuten boog de ploeg, met Sil van Putten weer in de gelederen, deze achterstand om in een 4-1 voorsprong. De tweede treffer van Haaften was wel fraai, maar alleen maar belangrijk voor de statistiek.

Doelpunten: Heukelum: Darren de Vries, Lars van Honk, Sil van Putten, eigen doelpunt Haaften. Haaften: Kevin van der Velde, Yordi Perdon

Schelluinen - HSSC'61 7-3

Schelluinen plaatste zich vrij gemakkelijk middels een 7-3 overwinning op HSSC'61. Het speelde niet bepaald de pannen van het dak, maar dat hoefde ook niet echt, want daarvoor was het klassenverschil te groot. Toch werd het een eervolle nederlaag voor de ploeg uit Hei- en Boeicop, dat zich niet weg liet spelen en ook de aanval niet schuwde, wat resulteerde in drie doelpunten. Bij Schelluinen was Umit Takac de beste man en goed voor drie doelpunten.

Doelpunten: Schelluinen: Umit Takac (3x), Samir Amanzada, Mergim Shala, John Wynbelt, Ferhat Kaya HSSC'61: Jannick van Snippenberg, Frank de Goey, Bas Steenhart.

Almkerk - Noordeloos 7-3

Ook de vierde wedstrijd van deze avond eindigde in 7-3, nu in het voordeel van Almkerk. De eersteklasser stond halverwege nog op een 2-3 achterstand tegen Noordeloos, dat dus drie klassen lager speelt. Noordeloos speelde in de eerste helft zeker niet slecht, hoewel Almkerk veelal in balbezit was. De blauwwitte formatie kon theoretisch nog wel via een tweede plaats de volgende ronde bereiken, maar geloofde er zelf niet in. Wat plichtmatig liep het uit naar een 7-3 overwinning.

Doelpunten: Almkerk: Machiel Roubos (3x), Thomas Blankers (2x), Iwan van Oord, Jelle Stalenhoef Noordeloos: Dirkjan Kooijman, Sven Hordijk, Art Kruis

Kozakken Boys - Rijswijkse Boys 8-2

Bij winst op Rijswijkse Boys was Kozakken Boys zeker van de kwartfinales. Een ruime overwinning was daarbij welkom, daar een dag later Sleeuwijk ook nog op zeven punten kan komen en dan zal het doelsaldo moeten beslissen wie er als eerste van deze groep D door gaat. Voor de Boys uit Werkendam was er geen vuiltje aan de lucht want het was simpelweg een maatje te groot voor die uit Rijswijk. Spannend was deze wedstrijd geen moment, hoewel Rijswijk bij rust slechts met 2-0 achterstond, Toen was echter al duidelijk dat het plichtmatig spelende Kozakken Boys de drie punten in de tas zou meenemen naar Werkendam.

Doelpunten: Kozakken Boys: Arda Havar (2x), Ghamed van Vuuren (2x), Gerben Vos (2x), Quilermo Schluschen, Toby Mulder Rijswijkse Boys: Ricky Vroon (2x).