Sliedrecht treft Unitas in finale PCC toernooi

6 januari 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Twee teams die vooraf werden bestempeld als de grootste kanshebbers voor de titel staan in de finale van de vijftiende editie van de Poort6 Champions Cup. Unitas hoefde daarvoor tegen het verrassend sterke Sleeuwijk niet zo diep te gaan als Sliedrecht tegen Schelluinen. Die ploeg had een verlenging nodig om de eindstrijd te bereiken.

Sliedrecht-Schelluinen 3-2 (na verlenging)

De eerste halve finale was een thriller. Bovendien een kwalitatief geweldige wedstrijd. Sliedrecht nam al snel de leiding, maar daarna was er geen doorkomen meer aan voor de titelverdediger, want men kreeg geen centimeter ruimte van de blauwhemden. Schelluinen nam na een tiental minuten het heft in handen en kwam voor rust nog op gelijke hoogte. In de tweede helft moest het opnieuw in de achtervolging nadat men op een 2-1 achterstand kwam. Het deed dat echter voortreffelijk en knokte voor wat het waard was. Doelman Mo Sharif van Schelluinen groeide tot grote hoogte en was de grote uitblinker. De 2-2 viel kort voor tijd en een verlenging was noodzakelijk. De golden goal viel in de slotminuut en kwam van Antony Malawauw en waren de druiven zuur voor Schelluinen.

Doelpunten: Sliedrecht Antony Malawauw (2x), Niels Bot. Schelluinen: John Wijnbelt (2x).

Unitas-Sleeuwijk 5-2

Deze wedstrijd was wat minder aantrekkelijk voor de volle Oosterbliek, daar Unitas toch een maatje te groot was voor het dappere Sleeuwijk. De verrassende halve finalist bood desondanks goed tegenstand. Bij rust keek het tegen 2-0 achterstand aan en vervolgens liep Unitas uit naar 4-0. Nadat Mohammed Boukrouche met geel naar de strafbank werd gestuurd profiteerde Sleeuwijk daar goed van en kwam op 4-1. Boukrouche was maar net van dat bankje af of hij werd afgelost door Jaimy Goemaat. Ondanks deze man minder situatie scoorde uitblinker Christiaan Perrier zijn vierde en Unitas' vijfde doelpunt. Ook Sleeuwijk scoorde nog in deze periode, waardoor de eindstand van 5-2 op het scorebord stond.

Doelpunten: Unitas: Christiaan Perrier (4x), Patrick Zwart Sleeuwijk: Tim Saaman (2x)

Bij de D-pupillen won GJS met 2-0 van VVAC. Zij spelen de finale tegen Sliedrecht dat met dezelfde cijfers won van Arkel. Unitas en GJS waren in de halve finale bij de B-junioren aan elkaar gewaagd en zowel in de reguliere als in de extra speeltijd werd niet gescoord. Unitas won uiteindelijk na strafschoppen (4-3). Het zal in de eindstrijd aantreden tegen Kozakken Boys, dat met 5-3 won van Hardinxveld. Beide finalisten stonden ook vorig jaar tegen elkaar in de finale, waarbij Kozakken Boys de beker pakte.