Sliedrecht verliest eindstrijd Poort 6 Champions Cup toernooi

7 januari 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Sliedrecht heeft haar titel in het Poort 6 Champions Cup toernooi niet geprolongeerd. Unitas was in de eindstrijd te sterk: 5-2.

Het affiche van de finale mocht er zeker zijn. Vooraf werden beide teams als favoriet bestempeld en zij maakten dat ook waar. Sliedrecht had op weg naar de eindstrijd wat lastigere hobbels moeten nemen dan Unitas, dat het alleen tegen Heukelum lastig had. Het speelde in de finale, zeker de eerste helft, misschien wel de beste wedstrijd tegen het sterke collectief van Sliedrecht. Na acht minuten opende Christiaan Perrier de score en weer acht minuten later tekende Yoesef Pyla de tweede aan. Halverwege de tweede helft verkleinde Luciano van Harlingen de achterstand voor zijn ploeg en leek de spanning weer terug. Perrier en Mohammed Boukrouche schoten hun ploeg naar een veilige 4-1, waarna Stefan van Dam, namens Sliedrecht en Boukrouche, op magistrale wijze namens Unitas, de eindstand vastlegden. Met 5-2 was Unitas de grote winnaar van deze finale.

Doelpunten: Sliedrecht: Stefan van Dam, Luciano van Harlingen. Unitas: Moahammed Boukrouche (2x), Christiaam Perrier (2x), Yoesef Pyla.

Bij de jongsten (D-pupillen) won GJS in een gelijkopgaande wedstrijd in de laatste twee minuten, van Sliedrecht: 2-0.

Bij de B-junioren ging het aanvankelijk ook lang gelijk op, maar na rust liep Kozakken Boys uit op Unitas en won zij uiteindelijk met 4-1. Hierdoor prolongeerde zij de titel in deze leeftijdscategorie.

Overige prijzen

Naast de reguliere toernooiprijzen werden nog een aantal andere onderscheidingen uitgereikt. Bij de senioren werd Christiaan Perrier (Unitas) verkozen tot beste speler en doelman Angelo Perini (GJS) tot beste keeper. Eerstgenoemde werd ook topscorer met vijftien doelpunten. Bij de B-junioren was in de ogen van de jury Unitas' aanvoerder Sam Clement de beste speler, een eer die bij de D-pupillen ging naar Patrick Vroegh van GJS. Haaften (D-pupillen) en Peursum (B-junioren) wonnen bij de jeugd de fair play prijs, gezien hun sportieve spel en hun gedrag tijden het toernooi.