Sensationele zege eerste schaakteam

9 januari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft haar imposante zegereeks aan het begin van 2012 voortgezet. Het team van teamleider Jerry van Rekom wist in 2011 al haar wedstrijden te winnen. Tegen favoriet RSR/Ivoren Toren 2 wist het eerste team deze reeks door te trekken in het nieuwe jaar door met maar liefst 5,5-2,5 te winnen.

Zonder kopman Peter van den Bergh moesten de Sliedrechtse koplopers aantreden tegen het op papier veel sterkere Rotterdamse team, dat wel op volle oorlogssterkte aanwezig was. De Sliedrechtse tactiek - de staartborden moeten op winst spelen - kwam volledig uit. Als eerste wist Robert van Rekom zijn tegenstander weg te combineren. Als tweede wapenfeit wist Kees Wessels zijn enorme zegereeks op 10 uit 10 te brengen door op zijn eigen wijze toe te slaan.

Wim Pool werd the man of the match door op prachtige wijze zijn tegenstander te verslaan. Samen met Wessels is Pool met 5 uit 5 de topscorer van het seizoen. Invaller Wim Hokken zorgde voor het eerste matchpunt door zijn tegenstander pardoes mat te zetten. Nederlagen van Naomi Snikkers en Wout Boer brachten de spanning even terug, maar Hans Klein zorgde dat zijn theoretische remisestelling inderdaad remise werd. Tenslotte wist kopman Bert van de Donk zijn gewonnen stelling daadwerkelijk in winst om te zetten. De 5,5-2,5 zege was een feit en dik verdiend.

Met 10 punten uit 5 wedstrijden staat het Sliedrechtse vlaggenschip inmiddels 3 punten voor op naaste concurrent Promotie.

advertentie
advertentie