Adrian Mensing vangt 'vette' Vis

9 januari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de zestiende ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft de jeugd opnieuw toegeslagen. Adrian Mensing stuntte door jeugdleider Peter Vis te verslaan. De jeugdspeler kwam in het middenspel weliswaar op achterstand te staan, maar offerde in het eindspel een stuk, waarna de senior misgreep en werd matgezet.

Broer Andrew Mensing won overtuigend van Martin Prins. ,,Hij gaf zijn koning weg!'', aldus een glunderende Andrew. Ook Jorik Klein wist te winnen van een 'senior' en wel van routinier Hans Dubbeldam. Zo sloegen de Drie Musketiers dus alle drie toe en niet tegen de minste tegenstanders.

In de top veranderde niet veel. Peter van den Bergh kwam als enige uit de top 3 in actie en won geroutineerd van Joost Stoker. De titelverdediger stijgt hiermee naar de tweede plaats. Wim Pool blijft in de top 5 door winst op Henk Prins en loopt hiermee iets in op de vierde plaats van Robert van Rekom.

Theo Dekker deed goede zaken door Kees Wessels te verslaan. Theo stijgt hierdoor naar een keurige zevende plaats. Voorzitter Wout Boer klimt naar de elfde plaats na winst op Evert Bos en heeft zo de top-10 weer in zicht. De partij tussen Peter Dekker en André van Dieën duurde de hele avond, maar werd uiteindelijk toch remise. Ook Leo Koppelaar en Marcel Klein deelden het punt, maar in de analyse bleek dat Leo toch nog had kunnen winnen. Mark van Hulst won na lange tijd weer eens. Cees Moes verslikte zich in de Leeuw-opening van de capabele wedstrijdleider en raakte in het middenspel zijn dame kwijt.

In de eerste jeugdgroep van Schaakvereniging Sliedrecht wist favoriet Jurgen de Haan zijn rol waar te maken door in aanvallende stijl van Robin Urbanus te winnen. Jurgen lijkt zo op zijn zoveelste kampioenschap af te stevenen. Jorik Klein heeft wel een hoger percentage, maar heeft te weinig partijen gespeeld. In de strijd om de overige podiumplaatsen doen Joran van Eijl, Roland Kop en Jochem Nederlof nog mee. Met nog drie ronden te gaan blijft het dus spannend.

Uitslagen jeugdgroep 1:

Jorik Klein - Rik Versteeg 1-0

Jurgen de Haan - Robin Urbanus 1-0

Christiaan Verheij - Roland Kop 0,5-0,5

advertentie
advertentie