Eerste plaats voor Xinga Gruis

16 januari 2012 om 00:00 Nieuws

Synergos meisjes succesvol tijdens regionale turnwedstrijd

SLIEDRECHT - De meisjes van de turnselectie van omnisportvereniging Synergos hebben goed gepresteerd bij de vierde divisie regiowedstrijd Zuid-Holland Zuid. Deze werd zaterdag 14 januari gehouden in turnhal De Fazant in Hellevoetsluis. Xinga Gruis behaalde in haar categorie zelfs de eerste plaats. In een andere categorie werden Emmelieve den Breejen en Laura Sterrenburg tweede. Ook de andere meisjes behaalden fraaie resultaten.

De wedstrijd was verdeeld over de hele dag. Ruim 150 meisjes van diverse verenigingen uit de regio Zuid-Holland Zuid deden eraan mee. Er werd gestreden op de onderdelen brug, balk, vloer en sprong. Synergos werd tijdens deze rayonwedstrijd vertegenwoordigd door de turnsters Wan-Ting Elkhuizen, Liz Gelderblom, Katelyn Dodebier, Merel Heezen, Emma Bouman, Emmelieve den Breejen, Isa van Leeuwen, Annemarte den Breejen, Laura Sterrenburg en Xinga Gruis. 's Morgens was het de beurt voor Liz, Wan-Ting, Merel en Katelyn. Liz en Katelyn behaalden in hun categorie beiden de zevende plaats en Merel nam de dertiende plaats in beslag. Wan-Ting Elkhuizen turnde haar eerste wedstrijd en kwam uit op de 37e plaats.

In de middag toonden Emmelieve, Isa, Emma, Annemarte en Laura hun kwaliteiten. Hier behaalden Emmelieve en Laura twee tweede plaatsen. Isa en Annemarte werden beiden tiende en Emma dertiende.

In de avond was het de beurt aan Xinga. Zij was veruit de beste in haar categorie en eindigde op de eerste plaats.

Naast de regiowedstrijd Zuid-Holland Zuid is er ook al een wedstrijd voor de regio Zuid-Holland Noord geweest. De finalisten van beide wedstrijden strijden tegen elkaar in de districtswedstrijd Zuid-Holland. Deze finale vindt plaats in mei 2012. De afgelopen maanden hebben de meisjes van de selectie hard getraind voor deze wedstrijd. Drie keer per week, minimaal 2 uur per keer onder begeleiding van ervaren en enthousiaste trainsters en begeleidsters. De resultaten van een aantal meisjes zijn zo goed dat zij waarschijnlijk promoveren naar de derde divisie.

advertentie
advertentie