Afbeelding
Archief BDU Media

Merwede wint van koploper Maassluis

17 januari 2012 om 00:00 Nieuws

Afgelopen zaterdag speelde Merwede de belangrijkste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. Bij verlies zou de achterstand op Maassluis oplopen tot 6 punten en zou het zicht op promotie erg vertroebelen. Bij winst zou Merwede de koploper tot 2 punten naderen en de spanning weer helemaal terug in de competitie zijn. De spelers van Merwede 1 wisten dus wat ze te doen stond. Merwede trad aan met Edwin Kleijn op de plaats van Jacco Buijk, die vanwege een schorsing de komende wedstrijden niet mag spelen.

SLIEDRECHT - In en tegen Maassluis is Merwede er in geslaagd de spanning terug te brengen in de competitie. De koploper werd met een 17-18 nederlaag achtergelaten en Merwede kruipt hieronder weer dichter naar de top van de tweede klasse met nog slechts twee verliespunten achterstand op Maassluis en 1 op Swift.

Beide ploegen scoorden om en om aan het begin van de eerste helft. De ene ploeg dacht een voorsprong te nemen naar 2 punten, maar de andere counterde vervolgens om de achterstand weer om te zetten in een kleine voorsprong. Na verloop van tijd nam Merwede het voortouw in de scores en liep het uit naar een 9-12 voorsprong bij rust. Een tevreden gevoel heerste in de kleedkamer van Merwede. De coach drukte zijn spelers echter wel op het hart gedrukt dat ze er nog lang niet waren. Hetzelfde spel uit de eerste helft moest minstens geëvenaard worden om kans te maken op de overwinning.

In de tweede helft was goed te zien dat de Sliedrechters vol voor de winst wilden gaan. Alle spelers deden er nog een schep bovenop en maakten het Maassluis erg lastig. Met nog 18 minuten te spelen stond er een comfortabele voorsprong op het scorebord van 11-17. Deze voorsprong bracht echter niet de gewilde rust in de ploeg. Maassluis kon zich terug vechten in de wedstrijd en Merwede kon het gat van de korf niet meer vinden. Maassluis kwam binnen 10 minuten helemaal terug tot 16-17. Merwede scoorde nog één keer, zodat de ploeg iets meer lucht kreeg. Maar ook nu gaf de thuisploeg niet op en kwam terug tot 17-18. Lange aanvallen van Merwede zorgde ervoor dat de laatste minuten vrijwel probleemloos verliepen. Maassluis kreeg nog slechts één kans op de gelijkmaker, waarna de tijd verstreken was en de warrig fluitende scheidsrechter de wedstrijd beëindigde.

Vreugde bij Merwede na opnieuw een nipte overwinning, teleurstelling bij Maassluis dat de komende weken opnieuw zware wedstrijden tegemoet gaat. Maar ook Merwede kan niet uitrusten en zal achtereenvolgens tegen ONDO (M), Ventura Sport en Oranje Nassau geen steken moeten laten vallen om de spanning bovenin te behouden.

Volgende week moet Merwede op bezoek bij ONDO in Middelburg. Aanvang 19.45 uur in de Voorborch.