Sliedrecht Sport in werelden van uitersten

18 januari 2012 om 00:00 Nieuws

YUZHNY - Na een lange reis van bijna elf uur vielen de monden van de volleybalsters van Sliedrecht Sport afgelopen dinsdagavond toch enigszins open bij de eerste aanblik van de futuristische sporthal FDK Olymp in Yuzhny. Prachtig verlicht in meerdere kleuren was het duidelijk, dat de Sliedrechters in een super professionele entourage waren beland, die met name in Nederland in iets mindere mate te vergelijken valt met Almere en Apeldoorn.

Door Wim van Mourik

Termen als "vet, gaaf en cool" benadrukten de gemoedstoestand van de volleybalsters van Sliedrecht Sport op een koude januari-avond aan de boorden van de Zwarte Zee. De ontvangst in de imposante sporthal was allerhartelijkst : Yuzhny-coach Nikolayev schudde de complete Nederlandse delegatie de hand. Hij had net daarvoor zijn training met het team van Khimik Yuzhny afgesloten. Wat min of meer al bekend was werd nadrukkelijk bevestigd: met een maximale hoogte van dertien meter is duidelijk sprake van een compleet verschillende entourage vergeleken met De Stoep.

Na het vertrek vanuit Sliedrecht in de vroege ochtenduren was de reis naar de Oekraïne zeer voorspoedig verlopen. De tussenstop in Boedapest leverde geen enkele vertraging op en omstreeks 15.45 uur lokale tijd werd de eindbestemming Odessa bereikt. Vrijwel onmiddellijk was er belangstelling van de pers, die met name coach Meino Rozendal en uitblinkster Pamela Domselaar aan een kruisverhoor onderwierpen. Geijkte vragen als de inschatting van de Nederlandse kansen werden door beiden met gepaste bescheidenheid beantwoord, de kunst van het zand strooien in de ogen van de Oekraïense pers was wel degelijk aan beiden besteed. ,,We zullen een ander sfeertje en zeker ook een totaal andere opponent aantreffen als afgelopen zaterdag in Amstelveen, en je mag wel stellen dat dit in een tijdsbestek van drie dagen twee totaal andere werelden zijn", aldus Rozendal. De coach zag zijn team in de Bankrashal vrijwel moeiteloos de hindernis TVC Amstelveen nemen: 20-25, 04-25, 20-25.

De sfeer was prima tijdens de ontspannen training van dinsdagavond, waarbij ook de onfortuinlijke spelverdeelster Florieke Eggermont aanwezig was. Zij werd door fysio therapeute Katja Uijterschoot begeleid op de eerste schreden van een langdurig revalidatie proces.

Ook in deze voormalige Russische republiek wordt Sliedrecht Sport weer ondersteund door een klein gezelschap supporters. Zo zijn de ouders van Pamela, Esther, Lynn, Inge en Nienke meegereisd om hun dochters te ondersteunen in de zware missie: kwalificatie voor de volgende ronde (1/8 finale) van de Challenge Cup. Er zal dan volle bak moeten worden gespeeld tegen een opponent, die op de dinsdagavond vol zelfvertrouwen heeft toegewerkt naar de wedstrijd van woensdagavond.

De afloop leest u zo spoedig mogelijk op deze site.

advertentie
advertentie