Sponsorbrunch bij dagbesteding Sterk@werk

18 januari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Dagbesteding Sterk@werk stond dinsdag 17 januari in het teken van een sponsorbrunch. De reden van deze brunch was het vieren van het éénjarig bestaan, de opening van de nieuwe keuken en het bedanken van alle sponsoren uit de regio die iets hebben betekend voor dagbesteding Sterk@werk.

Sterk@werk is 1 januari 2011 van start gegaan in de lunchroom van woonstore CasaTrend in Sliedrecht. Het is een dagbesteding waar jongeren met een beperking met elkaar een lunchroom runnen en daarnaast diverse trainingen krijgen met als doel uitstromen naar regulier werk. Sterk@werk is een initiatief van twee dames, Liesbeth van Lit en Jolanda de Vries, allebei afkomstig uit het onderwijs.

Het werken in de lunchroom is nu voor alle jongeren mogelijk gemaakt door de aanpassingen in de keuken. ,,Wij waren van mening dat deze aanpassingen hard nodig waren, zodat iedereen, ondanks zijn of haar beperking, gewoon kan werken", aldus Liesbeth van Lit en Jolanda de Vries. ,,Het hoeft onze jongeren niet te beletten een volwaardig leven te leiden. Wanneer dingen moeilijker gaan, dan moeten daar oplossingen voor komen." Door samen te werken met sponsors als Tafelronde 112, Tafelronde 140, 'Hij doet het weer-festival', de NSGK, Quality Masters en nog vele anderen die deze mening delen, is er een aangepaste keuken tot stand gekomen die officieel geopend is op 17 januari 2012.

advertentie
advertentie