Dief gepakt met hulp van winkelend publiek

21 januari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Bij de DA drogist De Gaper aan het Merwedeplein in Sliedrecht ging donderdag 19 januari een dief er met 1700 euro aan spullen vandoor. Eigenaresse Gerda Jongeneel zette direct met haar man de achtervolging in die uiteindelijk tot een aanhouding leidde. Gerda kreeg hierbij veel steun van het winkelend publiek op Kerkbuurt en wil daar via deze weg iedereen voor bedanken. ,,Heel veel mensen reageerden op mijn kreet 'Houd de dief!'. Zonder hun hulp hadden we hem nooit kunnen pakken. Ik ben daar heel dankbaar voor. Je moet het toch met z'n allen doen."

Donderdagavond rond 19.15 uur zag Gerda Jongeneel een jonge vrouw van rond de 18 jaar en een man van rond de 30 jaar de zaak uitrennen met een grote tas vol spullen, voornamelijk parfums. Gerda ging er samen met haar man direct achteraan. ,,Die jonge vrouw was ik al snel uit het oog verloren, maar het ging mij eigenlijk om die man met de tas." De dief gooide ter hoogte van winkel Verschoor de tas van zich af om zich sneller uit de voeten te kunnen maken. ,,Ik riep om mij heen 'Houd de dief' en direct kwamen allerlei mensen in actie. Winkelend publiek, jonge jongens, oudere mensen. Een hele groep ging achter de man aan. We kregen hem meerdere malen te pakken, maar telkens sloeg hij zich los. Uiteindelijk rende hij via de doorgang bij de Jumbo naar het Winklerplein. Daar werd hij gepakt door agenten, die gealarmeerd waren omdat iemand 112 had gebeld."

Gerda liep een zwaar gekneusde kaak op door een klap van de dief. ,,Maar het gaat wel goed, hoor. Ik ben alleen maar heel dankbaar dat we hem met z'n allen hebben kunnen pakken. Alleen was dat nooit gelukt. Via deze weg wil ik iedereen daar heel hartelijk voor bedanken. Ik kan dat helaas niet persoonlijk doen, omdat ik ze niet ken. Maar het heeft mij een heel goed gevoel gegeven. Daaraan zie je dat je in een dorp woont. In een stad was er nooit zo daadkrachtig op mijn noodkreet gereageerd, denk ik."

advertentie
advertentie