'Oude Uitbreiding: een vrolijke buurt'

23 januari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De voorzitter van de Historische Vereniging Sliedrecht Gerrit Venis heeft vrijdag aan Huib Kraaijeveld het eerste exemplaar overhandigd van het boek over de nieuwe tentoonstelling over de Oude Uitbreiding in het Sliedrechts Museum. Huib Kraaijeveld, die op de Oude Uitbreiding is geboren en vastbesloten is er te blijven wonen, had de eer de tentoonstelling te openen.

Huib verrichtte de opening met een verhaal over buurt waar hij is geboren en opgroeide: de Kleindiepstraat, de Rijshoutstraat, de Dwarsstraat en de Dijkstraat die nu de A.A. de Landgraafstraat heet. ,,Deze buurt werd ook wel de Lege Bordenbuurt genoemd. In 1945 werd hier de buurtvereniging "De Vrolijke Buurt" opgericht. Het was een buurt waar volwassenen en kinderen op vriendschappelijke wijze met elkaar omgingen. Vooral de jeugd had zijn speeldomein in de Tuin van Nieuwpoort." Huib sprak van een gelukkige jeugd waar je met veel vrienden en vriendinnen een schitterende tijd beleefde.

Aan het eind van de toespraak van Huib Kraaijeveld zong hij het clublied van "De Vrolijke Buurt" waarvoor hij de assistentie inriep van Remco van de Ven die in dezelfde buurt is geboren als zijn maat Huib Kraaijeveld. Dit gelegenheidsduo zong met elan het clublied voor een volle zaal in het Sliedrechts Museum.

De tentoonstelling "De Oude uitbreiding door de jaren heen" roept bij elke foto een verhaal op. De expositie loopt tot en met 14 april 2012. Het Sliedrechts Museum is elke woensdag- en zaterdagmiddag geopend van 14:00 tot 17:00 uur. Gedurende de tentoonstelling zal elke zaterdagmiddag een verhaal worden verteld door één van de leden van de HVS.

advertentie
advertentie