Sliedrecht loopt warm voor glasvezel

25 januari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Zaterdag was het een gezellige drukte bij de informatiekraam van Glasvezel Sliedrecht op het Merwedeplein. Initiatiefnemers Bram de Groot en Patrick den Breejen waren zeer verheugd over grote aantal aanmeldingen en steunbetuigingen. ,,Sliedrecht kan niet achterblijven met het aanleggen van een glasvezelnetwerk. Om bedrijven geïnteresseerd te maken een netwerk aan te leggen, hebben we veel steunbetuigingen nodig", aldus de jonge initiatiefnemers. ,,Als voldoende inwoners van Sliedrecht van mening zijn dat glasvezel voor nu en de toekomst onontbeerlijk is, zijn er wellicht bedrijven die de aanleg van het netwerk voor hun rekening nemen."

Bij de kraam maakten Bram en Patrick met hulp van Arjan Schagen en Joost de Groot hun dorpsgenoten warm door hen te vertellen over de voordelen van een snel glasvezelnetwerk. Dit onder het genot van een kop koffie of beker warme chocomel met slagroom. Al snel stond er een rij met mensen die alles over glasvezel wilden weten. Van een fanatieke volger op Twitter kreeg het viertal zelfs een opengewerkte glasvezel kabel om deze te demonstreren.

,,Als er een glasvezelnetwerk komt dan komen er ook aanbieders die zorgen dat er gebruik van kan worden gemaakt. Vanaf dat moment zijn de mensen vrij om te kiezen of ze gebruik willen maken van de providers die zich aanbieden", aldus Patrick. ,,Voorafgaand is het zaak om aan te tonen dat voldoende huishoudens hier positief tegenover staan.'' Bram voegt er aan toe dat een aanmelding bij Glasvezel Sliedrecht geen verplichting in houdt. ,,Het is enkel aantonen dat aanleg van een netwerk op genoeg steun kan rekenen.''

Voor meer informatie en aanmelden, zie www.glasvezelsliedrecht.nl.

advertentie
advertentie