Jurgen de Haan en William Gijsen zijn de nieuwe jeugdschaakkampioenen van Sliedrecht

29 januari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De najaarscompetitie van de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht zit erop. Na een spannende competitie zijn alle kampioenen en alle bekerwinnaars bekend. In de eerste jeugdgroep werd Jurgen de Haan overtuigend kampioen. In de tweede groep ging de titel naar William Gijsen.

Jurgen de Haan Ook liet er in de laatste ronde tegen Robin Urbanus geen gras over groeien en liet zien waarom hij de terechte nieuwe jeugdkampioen van Sliedrecht is geworden. In dezelfde groep greep Roland Kop voor het eerst een podiumplaats. De oudste jeugdspeler wordt met zijn tweede plaats eindelijk beloond voor zijn enorme doorzettingsvermogen. Het brons in de eerste groep ging verrassend naar Joran van Eijl, de jongste deelnemer in de eerste groep. Hij bewees daarmee terecht een groot talent te zijn, die zich nog verder kan ontwikkelen.

De tweede jeugdgroep werd een prooi voor nieuwkomer William Gijsen. Deze 10-jarige jeugdspeler wordt steeds sterker en kan - als hij rustiger gaat spelen - nog ver komen. Zijn kampioenschap in de tweede groep is een terechte beloning. Favoriet Koos van de Berg maakte deze rol goed waar door keurig als tweede te eindigen. Voor Koos geldt hetzelfde; rustiger spelen en het kan een grote schaker worden. Matthias van den Dool zette met zijn derde plaats een goed resultaat aangezien hij nog maar een jaar schaakt.

Bij de meisjes bleek Jamila Naseri uiteindelijk de sterkste te zijn. Ilse vd Klis en Fabiënne Janssen zaten haar echter op de hielen. Ilse en Fabiënne zijn net lid en gaan met sprongen vooruit. En met Fabiënne heeft Schaakvereniging Sliedrecht een Nederlandse kampioen in haar gelederen. Fabiënne werd afgelopen weekend namelijk Nederlands kampioen twirlen.

De ludieke laddercompetitie is uiteindelijk een prooi geworden voor Matthias vd Dool, die de meeste punten vergaarde in deze competitie, waarin je altijd punten behaalt, ook al verlies je. Hier is de tweede plaats van Rowan vd Klis - de jongste deelnemer - een grote verrassing. Joost Driessen eindigde keurig als derde en bewees daarmee zijn uitstekende vorm.

Donderdag 2 februari heeft de prijsuitreiking plaats van de najaarscompetitie.

De kersverse jeugdkampioen Jurgen de Haan deed ook mee aan de Persoonlijke Jeugdkampioenschappen van de Rotterdamse Schaakbond. Hij werd gedeeld derde in de B-categorie. Ookl Timo Stuij was van de partij; hij speelde zich naar een keurige vierde plaats in de F-categorie.

advertentie
advertentie