Sliedrecht sleept gelijkspel weg bij Zaamslag

30 januari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De verwachtingen vooraf waren gematigd optimistisch: hoe had Sliedrecht de winterstop overleefd en kon het de afwezigheid van aanvoerder/doelman Patrick Bentem (vakantie) en topscorer Roy Leeuwestein (gestopt) afdoende opvangen in de wedstrijd tegen het in vorm gegroeide Zaamslag? Sliedrecht toonde karakter door de in de eerste helft opgelopen 1-0 achterstand na rust middels een treffer van Jordy de Jong gelijk te trekken (1-1). Een ongelukkige treffer in eigen doel dreigde Sliedrecht verder in de zorgen te drukken, echter was het Colin Reening die voor het verdiende gelijkspel zorgde: 2-2. Toch kende de wedstrijd een winnaar, namelijk het publiek; het was een zeer vermakelijke wedstrijd waar alles op en aan zat. Met vlagen goed voetbal van beide teams, kansen, doelpunten, emoties en niet te vergeten heel veel spanning.

De strijd ging in de beginfase gelijk op. De eerste mogelijkheid na drie minuten was voor Sliedrecht nadat Zaamslag balverlies had geleden op het middenveld. Hakan Tokul gaf de bal voor op de lange Luciano van Harlingen, die recht in de handen van doelman Mitchell Braafhart kopte. Net voordat het eerste kwartier was verstreken kreeg Zaamslag een vrije trap toegekend van scheidsrechter Harskamp uit Lexmond. Juriën Dam trapte richting Peter Dieleman die 'm bij de eerste paal kon binnenwerken.

Zaamslag ging steeds beter voetballen waardoor Sliedrecht tot drie keer toe een forse overtreding nodig had om de groen-witten af te stoppen. Scheidsrechter Harskamp deed het in alle gevallen af met een vermaning en daar mocht Sliedrecht niet over mopperen. Ook Sliedrecht was enkele keren gevaarlijk via snelle counters.

Sliedrecht herpakte zich waardoor het spel op en neer golfde. Duidelijk was dat Sliedrecht naar Zaamslag was gekomen om de drie punten mee huiswaarts te nemen. De fysiek sterke ploeg was in de 39e minuut dicht bij de gelijkmaker toen het aan de rechterkant ter hoogte van de dug-out een vrije trap mocht nemen. De indraaiende bal werd bij de tweede paal naast het doel gewerkt door Hakan Tokul.

In de toegevoegde tijd van de eerste helft kregen beide ploegen nog een behoorlijke kans. Eerst kwam Peter Dieleman oog in oog met doelman Wilco den Tuinder, maar zijn inzet was te slap en daardoor een makkelijke prooi voor Den Tuinder. Het slotakkoord was voor Sliedrecht: middenvelder Jordy de Jong zag zijn schot gekeerd worden door Mitchell Braafhart. Hierdoor werd de rust bereikt bij 1-0 voorsprong.

Sliedrecht kwam zeer sterk uit de kleedkamer. Zaamslag had het moeilijk en werd teruggedrongen op eigen helft. De tweede helft was nog maar acht minuten oud toen Mitchell Braafhart het schot van Luciano van Harlingen van de paal terug het veld in zag springen. Het bleek uitstel van executie omdat Zaamslag niet kon uitverdedigen en daardoor de aanval doorliep. De bal kwam op links bij Hakan Tokul die laag voorgaf op de midden voor het doel inkomende Jordy de Jong. Deze keer was hij wel trefzeker en dus stond het gelijk.

Sliedrecht rook haar kans en zette Zaamslag vast op eigen helft. Als Zaamslag kon uitverdedigen leed het direct weer balverlies. Het leek de wedstrijd volledig uit handen te geven. Voor de Zaamslag-trainer Kenny Verhoene het sein om een wissel toe te passen. Al vrij snel bleek deze omzetting succes te hebben, want zes minuten na de wissel stond het 2-1 in het voordeel van de thuisploeg. Peter Dieleman stoomde met de bal aan de voet op richting achterlijn en wilde de bal terug leggen op een ploeggenoot toen de bal plotseling van richting werd veranderd door een voet van een Sliedrecht verdediger. Tot verbazing van iedereen plofte de bal in de verre boevenhoek tegen de touwen. Voor Sliedrecht een forse streep door de rekening, maar de ploeg ging niet bij de pakken neer zitten. De draad werd weer opgepakt op zoek naar de gelijkmaker. De rollen waren nu omgekeerd; daar waar Sliedrecht in de eerste helft op de counter loerde, deed Zaamslag dat in het laatste half uur van de wedstrijd. Zaamslag kreeg nog een mooie kans, maar die ging rakelings naast. Niet veel later (in de 77e minuut) werd de verdiende gelijkmaker gemaakt door Colin Reening.

Sliedrecht nam duidelijk geen genoegen met de gelijke stand en ging door op zoek naar de winnende treffer. Zaamslag moest alle zeilen bijzetten om een punt aan dit duel over te houden. Eén keer kroop de thuisploeg door het oog van de naald toen vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd Mitchell Braafhart een vrije trap weg stompte en het leer precies voor de voeten zag vallen van Anthonie Malawauw. Deze bedacht zich geen moment en haalde de trekker over, maar weer bracht de paal redding voor Zaamslag.