Sliedrecht Sport oogst lof in Friesland

30 januari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De volleybalsters van Sliedrecht Sport hebben afgelopen weekeinde een einde gemaakt aan speculaties als zou het team na de vermoeienissen van de voorbije maand in een vormcrisis verkeren. Soeverein en op alle fronten de tegenstander aftroevend had de selectie van trainer-coach Meino Rozendal nog geen uur nodig om de duidelijke cijfers op het scorebord te projecteren: 0-3 (13-25, 14-25 en 14-25).

Brecht Gijsbertsen had een leeuwenaandeel in de score, door veelvuldig de door spelverdeelster Inge Molendijk prima aangeleverde omloopballen te verzilveren: met een percentage van 9 uit 12 was het een van de wapenen, waarmee Sliedrecht Sport de gastvrouwen uit Sneek alle illusies ontnamen. Zelfs de doorgaans felle en motiverende coaching bleef uit aan de zijde van de thuisclub onder invloed van de suprematie van de gasten uit de Alblasserwaard.

Pamela Domselaar was vooral tevreden over de derde set: ,,Er zijn een hoop wedstrijden geweest waarin we in de eerste twee sets prima speelden en we de derde set een soort van 'dipje' hadden. Dan moesten we weer keihard knokken om terug te komen en er overheen te gaan. Deze wedstrijd hadden we dat niet. We bleven scherp, we bleven gefocust en onze serve bleef goed en gevaarlijk. Dit resulteerde in een snelle setwinst en een verdiende overwinning in een wedstrijd waar we echt hebben laten zien wat we kunnen."

Door het puntverlies van VC Weert kroop Sliedrecht Sport een puntje dichter bij de koppositie en wil het aanstaande zaterdag in sporthal De Stoep tegen de verrassende runner-up Peelpush de goede vorm consolideren.

advertentie
advertentie