Afbeelding
Archief BDU Media

Moeizame overwinning Merwede op ONDO (M)

30 januari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Voor de vierde keer op rij en voor de vijfde keer in totaal deze competitie heeft Merwede met slechts één doelpunt verschil een wedstrijd gewonnen. In Middelburg werd het tegen rode lantaarndrager ONDO uit Middelburg 14-15.

Voor de start van de wedstrijd was de uitslag van Maassluis-Valto al bekend. De overwinning van Valto zorgt ervoor dat Maassluis niet langer bovenaan staat en het op verliespunten gelijk staat met Merwede op 1 punt achterstand van Swift. Voor Merwede dus zaak om de wedstrijd tegen ONDO in een overwinning om te zetten. Een moeilijker opgave dan de ranglijst doet vermoeden. ONDO staat dan wel onderaan, maar is in bijna geen enkele wedstrijd keihard onderuit gegaan. Steeds was het verschil met de tegenstander 1, 2 of maximaal 3 doelpunten verschil. In de eerste ontmoeting tussen Merwede en ONDO (M) bleven de ploegen ook lang dicht bij elkaar, totdat Merwede in het laatste kwartier alsnog afstand nam naar een ruime overwinning.

De eerste score van deze wedstrijd was voor ONDO met een benutte strafworp, maar Merwede reageerde direct met een doorloop van Else. Na de vakwissel nam Merwede het voortouw en liep uit naar 1-3. Een voorsprong van 2 doelpunten, die de gehele eerste helft in stand bleef. Ruststand 7-9.

Na de rust nam Merwede iets meer afstand van de tegenstander en sloeg een gat naar 10-14. Het spel werd daarna echter steeds moeizamer door het zakkende spel van de tegenstander. Merwede begon slordiger te worden en schoot de verkeerde kansen. ONDO onderschepte snel de bal en kwam langzaam weer terug in de wedstrijd. Het geloof in een goede afloop was helemaal terug bij de thuisploeg toen bij nog 2 minuten spelen een gelijke stand op het scorebord stond 14-14. Met nog 1,5 minuut te spelen kreeg ONDO zelfs de kans op een voorsprong, maar de vrije bal ging mis. Aan de andere kant nog één aanval van Merwede en deze keer was het Iris die het verlossende doelpunt scoorde. Opnieuw blije gezichten en sprongen van vreugde aan Merwede zijde. Opnieuw een narrow escape in de laatste minuut. Opnieuw billenknijpen voor de coach, reserve spelers/sters op de bank en het publiek op de tribune, maar Merwede blijft in de race om de bovenste plaatsen en heeft alles in eigen hand.

Komende week komt Ventura Sport op bezoek in Sliedrecht. Een ploeg waar Merwede een punt heeft laten liggen in eerste helft van de competitie. De ploeg heeft er zin in om dit goed te zetten en kan daar de steun van het publiek natuurlijk goed bij gebruiken. Aanvang 13.45 uur in De Stoep.