Bart van den Berg tevreden over generale repetitie voor NK Allround

30 januari 2012 om 00:00 Nieuws

HEERENVEEN - Schaatser Bart van den Berg heeft afgelopen weekend op een trainingswedstrijd in Thialf van zich laten horen. Voor het eerst dit seizoen reed hij een 37-er (37.90) en op de 1000 meter reed hij een seizoentijd in 1.13.66. ,,Zo net voor het NK Allround is dat een mooie opsteker", aldus de sportman uit Wijngaarden.

Komend weekend barst het NK Allround los in Heerenveen. Bart: ,,Eindelijk weer een groot allround toernooi, waar ik me kan gaan meten met de besten in Nederland. Helaas hebben enkele grote namen zich afgemeld. Maar voor mij drukt het de pret niet; ik ga om persoonlijke records neer te zetten. Ook streef ik naar een top10 klassering."

In 2010 werd Bart negende van Nederland, een prestatie die hij graag zou willen verbeteren. Maar dit seizoen verliep tot nu toe niet helemaal zoals hij wilde. ,,Aan het begin van het seizoen was ik er niet bij op het NK Afstanden. Dat was een grote teleurstelling voor mij, omdat ik dit seizoen helemaal in het teken van schaatsen heb gezet. In augustus 2011 rondde ik mijn studie Commerciële Economie af aan de Hogeschool van Rotterdam en in september van vorig jaar verhuisde ik naar Wolvega om me volledig op het schaatsen te richtten." Bart schaatst voor Team1nP en traint in Heerenveen, met als doel de absolute wereldtop. ,,De klap van net niet deelnemen aan het NK Afstanden was daarom groot, maar mijn mentale veerkracht weerhield me er niet van toch nog volledig voor het schaatsen te blijven leven." Op de EindhovenCup plaatste hij zich vrij eenvoudig voor het NK Allround en in december hoopte hij ook nog deel te mogen nemen aan dé kwalificatiewedstrijd voor het EK Allround. Tot zijn teleurstelling werd die gemist en bleef alleen het komende NK Allround over. ,,Ik zie het als een nieuwe start aan het eind van het seizoen. De vorst is op komst; alles verandert. Zo sta ik op dit moment aan de start van het NK Allround. Het wordt puur genieten en hopelijk kan ik mezelf cadeaus geven in de vorm van persoonlijke records. De spanning ben ik in ieder geval de baas, omdat dit al mijn vijfde optreden wordt op een NK Allround."

advertentie
advertentie