Testrit brandweerauto door Werenbuurt

30 januari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de Werenbuurt is woensdagavond 25 januari van 20.00 tot 22.00 uur een testrit gehouden om te zien hoe het gesteld is met fout parkeren. ,,Wanneer er brand is, moet de brandweer snel ter plaatse kunnen zijn. Dit lijkt meer dan logisch maar wordt bemoeilijkt als er auto's buiten de vakken geparkeerd staan", aldus Annelies van den Dool, coördinator wijkgericht werken bij de gemeente Sliedrecht.

Regelmatig komen er klachten, zowel bij de gemeente als bij de wijkagent binnen over fout parkeren. Op woonerven is het verplicht dit in de vakken te doen. Om dit probleem onder de aandacht te brengen is er daarom gezamenlijk opgetrokken door de brandweer, de wijkagent en leden van Wijkplatform West. De hele Werenbuurt, vanaf de Locksweer tot aan de Prinsenweer en alles daartussen, is met de brandweerauto bezocht. Diverse keren liep de brandweerauto tegen 'obstakels' aan waardoor er niet verder gereden kon worden. Daarop is er bij huizen aangebeld en zijn bewoners attent gemaakt op hun parkeergedrag en wat daar mogelijk de gevolgen van kunnen zijn. Bij auto's die fout geparkeerd stonden, maar waar de brandweerauto wel langs kon, zijn ter informatie een gele kaart en de folder 'Brandweervoertuigen en brandkranen' van de brandweer tussen de ruitenwissers gestopt.

,,We hopen dat deze actie ertoe leidt dat mensen elkaar aanspreken op het parkeergedrag. Dit leidt tot minder ergernis en een snellere afwikkeling bij calamiteiten. Een leefbare buurt maak je tenslotte samen", zegt Van den Dool.

Mensen die geïnteresseerd zijn in de folder van de brandweer kunnen deze nalezen op de website van Wijkplatform West: www.sliedrechtwest.nl. ,,Als er bewoners zijn met oplossingen voor parkeerproblemen bij hun in de buurt, bespreek dit dan eens in een bijeenkomst van het wijkplatform. De eerstvolgende is op maandag 12 maart om 20.00 uur in De Hofstee, aan de Elzenhof", voegt wijkcoördinator Martine Collewijn toe. Aanmelden kan bij haar via telefoonnummer 0184 - 495807.

advertentie
advertentie